100 milionů zhlédnutí za 24 hodin. Jihokorejští BTS překonali rekord YouTube

27.08.2020 10:41 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Adele? Taylor Swift? Justin Bieber? Zdá se, že časy, kdy rekordy ve sledovanosti na YouTube lámaly popové hvězdy z tradičních hudebních velmocí, jsou minulostí. Nové maximum v počtu přehrání za prvních 24 hodin od vydání totiž ustanovili jihokorejští BTS.

Populární chlapecká skupina dosáhla s videoklipem k novému singlu "Dynamite" na metu 100 milionů zhlédnutí. Konkrétně jim statistici z YouTube napočítali 101,1 milionu kliknutí. BTS se postarali o první video v historii, které v takto krátkém čase překonalo stomilionovou hranici.

Před nimi rekord držela dívčí formace Blackpink, která rovněž reprezentuje ve světových žebříčcích stále žádanější k-pop. Červnový klip k "How You Like That" tehdy za úvodní den nasbíral 86,3 milionu zhlédnutí.

O tom, že asijské hvězdy už musí brát vážně i konkurence nejzvučnějších jmen ze Severní Ameriky či Evropy, svědčí také blížící se udílení cen MTV Video Music Awards. BTS budou se zmíněným singlem "Dynamite" patřit k vystupujícím a k tomu mají čtyři nominace. Od loňského roku navíc do výčtu soutěžních kategorií přibyla i ta s názvem Best K-pop.

Domácí fandové se s formací mohou také setkat v kinech. Od 28. do 30. srpna v nich mohou zhlédnout snímek "Bring the Soul: The Movie" a od 10. do 14. září se společně s kapelou mohou vydat na celosvětové turné "Love Yourself / Speak Yourself".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY