The Rolling Stones odhalili dříve nevydanou skladbu "Scarlet" nahranou s Jimmym Pagem

23.07.2020 18:53 - Anežka Gavendová | foto: Pinterest

Fanoušci kapely The Rolling Stones si ve středu mohli poprvé poslechnout doposud nevydanou nahrávku z října 1974 nazvanou "Scarlet", na níž se podílel také Jimmy Page z Led Zeppelin.

Podle Keitha Richardse ke spolupráci došlo ve chvíli, kdy se skupiny sešly ve stejném studiu. "Má vzpomínka je taková, že jsme vešli zrovna na konci nahrávání Zeppelinů. Ostatní členové kapely odcházeli, ale Jimmy se rozhodl zůstat," popsal.

Skladba bude součástí očekávané remasterované verze alba "Goats Head Soup", která vyjde v září. Kromě ní bude obsahovat také další dvě nezveřejněné písně z dané doby, a to "Criss Cross" a "All the Rage". Vedle klasik, jako je "Angie" nebo "Brown Sugar", přinese znovuvydaná deska i jejich koncertní či instrumentální verze. Kolekce nabídne zcela nový stereofonní mix původního alba z roku 1973, songy doplní dema a živá vystoupení například z Bruselu a v deluxe verzi je tvůrci seskupili do sady čtyř CD či LP, a dokonce i na kazetě. Tento box obohatí i stodvacetistránková fotokniha obsahující vzácné snímky, eseje a nový tisk dobových plakátů.

Původní materiály nahrávala kapela kromě Spojených států a Británie také na Jamajce. "Toto album je mi velice blízké a dal jsem do něj opravdu všechno," komentoval zpěvák Mick Jagger.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY