The Weeknd daroval jeden milion dolarů na pomoc v boji s koronavirem

01.07.2020 12:49 - Veronika Vaňková | foto: Republic Records

I když se v některých chvílích zdálo, že nad pandemií úspěšně vítězíme, covid-19 se stále hlásí o slovo. Nejen hudební hvězdy se tak nadále snaží pomáhat tam, kde je to potřeba. The Weeknd například nyní věnoval jeden milion dolarů na pomoc v boji s koronavirem.

Částku rozdělil mezi charitativní organizaci MusiCares, která poskytuje zdravotní a finanční pomoc hudebníkům v těžkých časech, a zdravotnický personál nemocnice Scarborough Health Network.

Kromě finančních darů se zpěvák snaží pomoci i jinými způsoby. Založil společnost s názvem XO company, která prodává ochranné roušky. Část jich rovněž daroval potřebným institucím. "Mnohokrát děkuju fanouškům, kteří si kupují XO roušky, a pomáhají tak v boji s koronavirem. Musíme bojovat. Zdravím všechny ve Scarborough!" vzkazuje Abel Makkonen Tesfaye do kanadského města, v němž vyrůstal.

Není to poprvé (a zřejmě ani naposledy), co se The Weeknd aktivně angažuje v charitě. V minulosti například finančně podpořil Torontskou univerzitu nebo pracoval pro nadaci Ryan Seacrest's Foundation, se kterou pravidelně navštěvoval dětské oddělení v nemocnici v Atlantě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY