Asaf Avidan chystá nové album. Představí ho i v Česku

26.06.2020 15:08 - Dan Hájek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Asaf Avidan hlásí po loňském oddechovém čase návrat - fanouškům nabídl dvojici skladeb "Lost Horse" a "Earth Oddysey". Na začátek roku 2021 pak nachystal turné s názvem "Anagnorisis". Dá se zatím jen odhadovat, zda se tak bude jmenovat i jeho chystaná studiovka, jisté však je, že šňůra bude mít hned dvě zastávky u nás. Hudebník a jeho nová doprovodná kapela (v níž by mohl být i baskytarista Itamar Ziegler) se zastaví 7. února v Brně na Flédě a 16. února v pražském Paláci Akropolis.

Od vydání třetí desky "The Study On Falling" to budou letos tři roky. Po ukončení rozsáhlé tour tehdy Asaf oznámil, že si naordinuje 365 dní oddechu. Během nich se věnoval především svému velkému koníčku, kterým je chov koní, došlo ale i ke dvěma nešťastným náhodám. Nejprve jej napadl zatoulaný vlk, následně vlčí smečka zabila jednoho z jeho koní. Tyto události se následně promítly do nálady kompozice "Lost Horse", kterou napsal se svým dlouholetým spolupracovníkem Tamirem Muskatem.

Asaf Avidan se do povědomí zapsal hlavně díky kapele The Mojos, s nimiž vydal tři nahrávky "Through The Gale", "Poor Boy / Lucky Man", a "The Reckoning". Na poslední zmíněné se objevila i písnička "Reckoning Song", která se později stala hitem díky remixu producenta Wankelmuta (s podtitulem "One Day"). Zlomovým bodem se ale stal jeho vřele přijatý sólový debut "Different Pulses", na který navázala neméně povedená řadovka "Gold Shadow".

Vstupenky na oba koncerty Asafa Avidana by měly jít do prodeje v pondělí 29. června, podrobnosti naleznete na webu Colours Selection.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY