Anna K. oslaví dvacet let od úspěchu alba "Nebe" speciálními koncerty

26.06.2020 18:46 - Josef Martínek | foto: Jan Nožička

"Měli jsme původně úplně jiné plány," říká Anna K. ke svému koncertnímu programu na letošní léto. Podobně jako mnozí jiní hudebníci se zpěvačka nezalekla zrušení prakticky všech velkých festivalů a v nadcházejících týdnech bude hojně vystupovat. Rozhodla se totiž, že na netradičních místech připomene fanouškům své patrně nejslavnější album "Nebe".

Je tomu už dvacet let, co za něj získala svoji první Cenu Anděl. Vedle kategorie zpěvaček tehdy triumfovala i s titulní písní. Z nahrávky, na které spolupracovala s producentem Janem P. Muchowem, vzešly i další hity jako "Nelítám nízko", "Chvíli nad vodou" nebo "Vzácnej den". Některé skladby z této desky zařadí v létě do repertoáru po dlouhé době.

"Když přišla krize, chvíli to vypadalo, že se hrát vůbec nebude. Nyní jsme postaveni před novou výzvu a v létě se rozjedeme hrát na netradiční místa, jako jsou vinohrady, kempy nebo letní kina. Atraktivní lokace i omezený počet lidí na místě může vytvořit jedinečnou koncertní atmosféru, která se už zřejmě v budoucnu nebude opakovat. A proto jsme se rozhodli, že tomu uzpůsobíme repertoár a lidem zahrajeme něco, co jinde neuslyší," líčí Anna K.

Písním z alba "Nebe" slibuje zasvětit celé léto. A dbát bude samozřejmě i na zvýšenou bezpečnost. "Všechno bude zařízený. Počet povolených osob, hygienické standardy, dezinfekce, rozestupy. I přes to si to všichni užijeme," shrnuje.

Přehled letních vystoupení Anny K. najdete na jejím webu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY