Thurston Moore láká tripem "Hashish" na chystanou řadovku

23.06.2020 15:54 - Jiří V. Matýsek | foto: Jiří V. Matýsek/Musicserver.cz

Kytarista kultovních Sonic Youth se už slušnou řádku let pohybuje na sólové dráze. Pod hlavičkou Thurston Moore Group nebo jen pod svým jménem vydává desky, které si příliš nelámou hlavu se žánrovými limity. Základem je ale vždy elektrická kytara, inovativní přístup k tomuto nástroji a tvůrčí možnosti, kterými tento instrument vládne. V Mooreově diskografii se tak střídají rocková, v jádru přístupná alba s těmi posluchačsky náročnějšími - takové ostatně bylo i to zatím poslední "Spirit Counsel" (tvořily jej tři předlouhé skladby, z nichž ta nejkratší měla bezmála třicet minut). Letos v září vyjde následovník a jeho autor na něj aktuálně láká pilotním singlem "Hashish".

Pokud se dá na základě jedné skladby usuzovat, Thurston Moore tentokrát obrousil hrany experimentu a vydal se přímější cestou. Výrazný je, jak již název napovídá, psychedelický odér, svižný beat a také vokál. Výsledkem je svižný song, který nese kupředu jakási vnitřní nervozita.

Nová kolekce vyjde 25. září na značce Daydream Library Series a bude se jmenovat "By The Fire". Moore na ní nebude hrát sám, do titulní skladby přispěl svým hlasem a hrou na basu frontman My Bloody Valentine Deb Googe a hned v několika písních opět zabubnoval Steve Shelley ze Sonic Youth.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY