O5 a Radeček v klipu "To až jednou" s nadsázkou pohřbili zpěváka

11.06.2020 10:41 - Hana Bukáčková | foto: Facebook interpreta

Šumperská kapela O5 a Radeček vydala už šestý videoklip z loňského alba "Dobrý zprávy". V písni "To až jednou" zpívá nevážně o vážných věcech - o smrti. Činí tak s nadsázkou, pokorou, smířením a s nekončící nadějí. Snímek nevznikal v Jeseníkách, k čemuž by mohl původ muzikantů svádět, ale v Křižánkách ve Žďárských vrchách pod taktovkou Dominika Jirovského.

"Bavit se o smrti je pro někoho tabu, ale určitě každý z nás o ní občas přemýšlí. Neutečeš jí, ale nemusíš být na ni sám. A o tom je náš nový klip," představuje novinku zpěvák Tomino. Na natáčení vzpomíná s úsměvem. "V klipu hraje i katolický kněz René Strouhal. Že je to pravý farář, nám ale filmový štáb řekl až po natáčení. Kdybychom to věděli dřív, dáváme si víc pozor na pusu," směje se hlavní hrdina, který většinu času na place strávil v rakvi. "Bylo zvláštní kopat si vlastní hrob, ale proti očekávání nebylo zas tak špatný ležet v rakvi - je to zas jiný pohled na svět, který se běžně živému člověku jen tak nenaskytne," popisuje.

Režisér se pak nechal slyšet, že nebyl zrovna dobrý nápad točit jako první Tominovo vzkříšení, na jehož oslavu se pila pravá slivovice. Záběry se totiž opakovaly tak dlouho, až byla lahev prázdná. O to náročnější pak bylo pořizování snímků pro finále klipu - zpívání při západu slunce. Hudebníci přiznali, že nebylo zrovna jednoduché trefovat se do playbacku.

Melancholicky laděný song o tom, jaké to bude, až tu člověk jednou nebude, lehce připomíná sound mainstreamovějších Jelenů, hlavně tím společně zpívaným závěrem. Je to příjemné, melodické a vkusné. Pozorným divákům neujde, že termín úmrtí napsaný na křížku je datem premiéry videa, datum narození pak sedí se skutečným. Radečci téma citlivě uchopili, zasadili do líbivého prostředí a dobře zpracovali.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY