Erasure na "Hey Now (Think I Got A Feeling)" reflektují vlastní pocity

05.06.2020 16:39 - Dan Hájek | foto: Phil Sharp

Erasure v minulých měsících nelenili a na druhou polovinu srpna nachystali svou již osmnáctou řadovku. Dostala jméno "The Neon" a Andy Bell a Vince Clarke z ní ve čtvrtek vypustili první singl. Stala se jím hned úvodní píseň "Hey Now (Think I Got A Feeling)". Dle slov autorů reflektuje jejich současné pocity. Zvukově se nadále nese na vlnách jejich jasně rozpoznatelného synth-popu.

Vokální základy natočili Andy a Vince v Atlantě, finální mix pak vznikal již v londýnské domovině zkraje tohoto roku. Tematicky by album mělo vyjadřovat pozitivní nálady mezi vzpomínkami na minulost a očekáváním nadcházející budoucnosti. Tomu odpovídá i lehce futuristická vizualizace - doprovodné fotky hudebníci pořídili v galerii Gods Own Junkyard, která se může pyšnit mimo jiné rozsáhlou sbírkou starých neonových artefaktů. "Naše hudba vždy odráží to, jak se cítíme a na jakých místech se společně potkáváme," vysvětluje Clarke. Pilotní singl je doslova napěchovaný energií a optimismem, za což může i nezaměnitelný Bellův vokál.

"The Neon" vyjde v pátek 21. srpna a přinese tuto desítku skladeb: Hey Now (Think I Got A Feeling), Nerves Of Steel, Fallen Angel, No Point In Tripping, Shot A Satellite, Tower Of Love, Diamond Lies, New Horizons, Careful What I Try To Do, Kid You're Not Alone. Fanouškům bude k dispozici hned několik limitovaných formátů (od oranžového vinylu po neonově zelenou kazetu), předobjednávat můžete na webu Lexer Music, kde lze pořídit rovněž prioritní přístup k předprodeji lístků na nadcházející (zatím neohlášené) turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY