Pet Shop Boys pořídili své klasice "West End Girls" slušivý facelift

02.06.2020 09:13 - Dan Hájek | foto: x2

Pet Shop Boys zásobují fanoušky novinkami ze své aktuální desky "Hotspot" - vydali už čtvrtý singl z ní, skladbu "I Don't Wanna". Vedle toho ale stíhají i další aktivity. Tou nejnovější byla účast na nedělní (31. května) charitativní akci Smithsonian Project Pride.

Neil Tennant a Chris Lowe zde odehráli zcela novou verzi své klasiky "West End Girls". Píseň však prošla výraznými úpravami. Rozpoznatelný základ zůstal, přibyly ale klavírní linky, dechové elementy a velmi výrazným prvkem jsou jakési slow motion sekvence. Přicházejí po každém refrénu a do zaběhlého beatu tracku přinesou překvapivé zpomalení. S finálním mixem pomohl dlouholetý spolupracovník dua Pete Gleadall, doprovodné video zastřešil Luke Halls.

Na konci června skupina vydá poprvé na Blu-ray a DVD nosičích svůj film "It Couldn't Happen Here". Snímek prošel remasteringem do 4K rozlišení. Nová verze se měla promítat jeden večer v kinech, projekci však zhatil covid-19. Chystané "Dreamworld: The Greatest Hits Tour" muzikanti rovněž posunuli na příští rok. Nový termín pražské zastávky ve Foru Karlín je 8. června 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY