Hradecký slunovrat letos bude, koronavinu navzdory hned dvakrát!

25.05.2020 11:07 - Tisková zpráva | foto: Hradecký slunovrat

Hradecký slunovrat 2020 bude! A ne jeden, ale koronaviru navzdory dokonce hned dva. Pořadatelé vzkazují svému publiku: Od vyhlášení nouzového stavu jsme netrpělivě sledovali stále se měnící situaci, abychom vám mohli přinést to nejlepší, co bude možné. A z toho, co nám regulace dovoluje, jsme nakonec vytěžili skutečně maximum. Letošní Hradecký slunovrat totiž v Hradci nad Moravicí proběhne ve dvou dějstvích - to první se uskuteční v plánovaném červnovém termínu (27. a 28. 6.), to druhé pak koncem října (23. a 24. 10.). Na jednu vstupenku tak letos budete moci navštívit hned dvě dvoudenní akce Hradeckého slunovratu, přičemž každá bude tak hvězdně obsazena, že by obstála jako samostatný kvalitní festival.

Červen: Dejvické divadlo, Hradišťan a další hvězdy

Hradecký slunovrat 2020 plakát
© Hradecký slunovrat
První, červnové dějství Hradeckého slunovratu 2020 začne v sobotu 27. června na nádvoří překrásného novogotického Červeného zámku koncertem legendárního Hradišťanu s Jiřím Pavlicou, těšit se můžete také na skupiny Heimat či Nylon Jail nebo na očekávané vystoupení kapely -123 min. Program doplní také několik zajímavých účinkujících z Welcome scény a diskuzního Salonu Mechtilde.

Neméně atraktivní program je již nyní nachystán na neděli, kdy festival otevře Robert Křesťan a Druhá tráva. Se svou talk show dorazí také tak trochu netradiční kněz Zbigniew "Zibi" Czendlik. Jedno hudební překvapení je pak nachystáno v podobě tajného koncertu v nedalekém kostele sv. Petra a Pavla, kde kdysi hrál sám Ferenc Liszt. A večer už bude patřit Dejvickému divadlu a jeho představení Vražda krále Gonzaga. A pokud to okolnosti umožní, budeme přidávat i další besedy či koncerty!

Říjnový festival

Neméně atraktivní program v historických prostorách Červeného zámku se chystá ve druhém dějství letošního Hradeckého slunovratu na konci října. Kromě všech českých interpretů z původního line-upu se budeme snažit přivézt také některé z těch zahraničních a přichystat i další překvapení. Podrobný program budeme průběžně zveřejňovat.

"Velmi si vážíme toho, že naše skvělé publikum nevrací zakoupené vstupenky. Jen díky solidaritě všech příznivců Hradeckého slunovratu můžeme tyto nelehké časy překonat a nabídnout vám ještě lepší program," říká ředitel festivalu Vašek Müller. "Celý organizační tým pracuje zadarmo, jsme parta dobrovolníků a nadšenců, to nás určitě spojuje s našim publikem," dodává. "I proto jsme v tom otravném mezidobí koronaviru připravili více než dvacet streamů s hvězdným obsazením od Ivana Trojana přes generála Petra Pavla, Michala Prokopa, Alexandry Alvarové po Bohumila Pečinku a mnoha dalších. Ale stejně se nejvíce těšíme, až se s vámi zase uvidíme na festivalu naživo, a to hned dvakrát!"

Přes rozestupy k sobě budeme mít blíže

Festival Hradecký slunovrat proběhne v červnu i říjnu na několika pódiích s prostorným hledištěm, což garantuje možnost bezpečných rozestupů v publiku. "Přes všechna omezení a rozestupy si budeme prostě ještě blíže," dodává Vašek Müller. Samozřejmostí budou zvýšená hygienická opatření. A publikum Hradeckého slunovratu nebude ochuzeno ani o tradičně pestrou a kvalitní gastronomickou nabídku, chybět nebudou ani vlastní cuvée.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY