Lady Gaga se po boku Ariany Grande v písni "Rain On Me" triumfálně vrací na mainstreamový Olymp

22.05.2020 21:20 - Katka Šebestová | foto: facebook Lady Gaga

Lady Gaga si na netrpělivě očekávané album "Chromatica" nemohla vybrat lepší vábničku než duet s Arianou Grande. Proč? Ariana přitáhne mladší ročníky fanoušků, které nezasáhl dvanáct let starý hype kolem "Just Dance" a "Poker Face" a kteří mají Stefani spojenou s její formálnější tváří z filmu "Zrodila se hvězda" nebo albem "Joanne". Připravte se na to, že historie se bude opakovat a Lady Gaga bude všude, kam se podíváte. Novinkový singl je totiž nálož, která ochromí rádiové stanice na několik měsíců, song, který na konci léta už nebudete chtít ani slyšet, hitovka, která dává zapomenout rozpaky na jalovou "Stupid Love".

Možná bude v očích některých posluchačů její návrat k disku krokem zpátky. Ano, je to ztráta civilnosti, kterou si hodně lidí oblíbilo na soundtracku. "A Star Is Born", ale tolikrát se špačkovalo, že už to není ta dobrá Gaga z dob "The Fame Monster", potažmo "Born This Way", až se opravdu vrátila ke svým začátkům, zrecyklovala všechny tehdejší vize a nápady a naskočila na moderní vlnu devadesátkového retra. "Rain On Me" je vše, po čem malé příšerky od dob "ARTPOP" jen snily. Tohle je do poslední sekundy dotažená euforická nálož energie s velkým refrénem, taneční smršť s líbivou melodií, vůní léta a vzpomínkovým nádechem jejích ikonických let.

Song popisuje jako oslavu slz. Obě hudebnice totiž trpí posttraumatickou stresovou poruchou. U Lady Gaga ji vyvolalo znásilnění, u Ariany teroristické útoky po jejím koncertě v Manchesteru. Za vším tím pozlátkem se v duších obou pěnic zkrátka skrývají momenty, ze kterých je dobré se vyzpívat. A "Rain On Me" jim to nabídla. Déšť, o kterém pějí, je podle nich metaforou pro pláč, ale i alkohol, který byl jejich nechtěným pomocníkem při řešení problémů.

Videoklip není žádná příběhová epopej. Zpěvačky v něm tančí v sexy latexových oblečcích a nechávají se smáčet deštěm. Nic, z čeho si sedneme na zadnici, ale něco, na co budeme koukat na hudebních kanálech následujícího půl roku. Nech sa páči.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY