Premiéra: MikAel zpívá v "Alone Together" o samotě, která spojuje. A netýká se to koronaviru

18.05.2020 10:00 - Josef Martínek | foto: MikAel

Koronavirových songů vyplodili čeští muzikanti tolik, že jejich množství možná převýšilo počet nakažených tímto čínským bacilem. Také novinka od MikAela svým názvem evokuje karanténní téma, ve skutečnosti ale song "Alone Together" nemá s událostmi uplynulých týdnů a měsíců nic společného.

"Píseň i s textem se začala klubat někdy v lednu/únoru a idea songu je taková, že všichni jsou osamělí, což nás ve výsledku spojuje. Pár týdnů po natočení písně se vše zavřelo, lidi šli do karantény a dost možná se hodně z nich mohlo cítit osaměle. A všechny nás to najednou začalo spojovat. Celý svět tím byl, a doteď je, propojen. Takže prosím - tohle není song o karanténě ani o rouškách ani o pandemii. Je to vlastně obyčejný love song s mírně sociálním přesahem," říká zpěvák, který loni vydal povedené album "Easy", umístěné v Top 20 toho nejlepšího za rok 2019 podle musicserveru.

Také na "Alone Together" pracoval MikAel s producentem a multiinstrumentalistou Luďkem Fialou. Díky tomu si udržuje tvář - zvukově nemá daleko k pohodovým letním hitům jako "Easy" nebo "No Right/No Wrong". Do novinky se ale vkradlo mnohem více melancholie. Dá se tedy říci, že se interpret znovu představuje v trochu jiné, hloubavější a komornější podobě.

Ta ještě více vynikne v kombinaci s minimalistickým videoklipem. "Bez větší nadsázky mohu prozradit, že pořízení tohoto audiovizuálního díla trvalo okolo pěti minut na mobilní telefon na jeden tejk. V mým obýváku u zelené žárovky jsme to vzali na první dobrou. Koneckonců šlo spíše o nápad nežli o nákladné řešení a myslím, že s trochou důvtipu si člověk vlastně dokáže do jisté míry poradit i s málem," poodhaluje Michael Foret a slibuje, že chystá i klasický klip. Do jeho tvorby zapojí své fanoušky.

Veškerý zisk z digitální distribuce singlu MikAel věnuje Alzheimer a senior centru poblíž svého domova. "Bydlím kousek od Prahy a je tu jeden seniorský komplex, ke kterému mám úzký vztah. Rád bych, kdyby jim píseň vydělala aspoň na tablet, aby si ty babičky a dědečkové mohli víc skypovat se svou rodinou, když už za nimi měsíce nemůžou," shrnuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY