Neil Young zveřejnil singl "Try" ze staronové desky "Homegrown"

16.05.2020 14:54 - Petr Šrajer | foto: Reprise Records

Neil Young nepatří mezi hudebníky, kteří by si mohli stěžovat na nedostatek tvůrčí potence. Potvrzuje to i tím, že v posledních letech svou (už tak bohatou) diskografii pravidelně rozšiřuje o celé kolekce, které ležely dekády v archivu. To je i případ nové písně "Try", předznamenávající vydání desky "Homegrown".

Tu přitom Young natočil už v roce 1975, na radu Ricka Danka z The Band ji ale nakonec dal k ledu a místo ní vydal nahrávku "Tonight Is The Night", natočenou s Crazy Horse. Nepotěšil tím tehdy své vydavatelství Reprise Records, které v akusticky laděném albu "Homegrown" vidělo možného nástupce komerčně velmi úspěšného počinu "Harvest" z roku 1972.

Kolekce tak vyjde až 19. června letošního roku, pětačtyřicet let od svého vzniku. Než se pilotní singl "Try" objevil na streamovacích službách, vyšel na hudebníkově platformě Neil Young Archives, která nabízí k poslechu jeho kompletní diskografii v bezztrátovém formátu, řadu videí a dalších materiálů. Zpěvák navíc v době pandemie zrušil její zpoplatnění.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY