Bubliny prchavé jako jistoty dnešní doby, to je téma klipu "Love Is All We Share" od Cut Copy

11.05.2020 09:52 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Od posledního pražského koncertu sympatické party Cut Copy uteklo už nemálo času. Po vydání zatím poslední desky "Haiku From Zero" skoro před třemi roky se muzikanti odmlčeli, nyní však hlásí první novinky včetně nezvykle komorně znějícího tracku "Love Is All We Share" a doprovodného videa.

Skupina datuje jeho vznik kamsi do minulého roku, kdy si její členové ve studiu pohrávali s hrstkou zvuků a doufali, že tak vytvoří intimní a neobvyklou atmosféru. Středobodem je pak téma úzkosti z budoucí doby plné čím dál náročnějších technologií, které nás pohlcují. S ohledem na aktuální události však tato píseň nabrala i děsivější význam. "Nyní, v této bezprostřední, nejen současné nejistě, kdy jsou lidi po celém světě zavření v izolaci, je láska více než kdy jindy jednou z nejlepších věcí, které mezi sebou můžeme sdílet," shrnuje leader Dan Whitford.

Videoklip měla pod palcem dvojice Takeshi Murata a Christopher Rutledge. Vsadila na minimalistickou práci s obrazem zachycujícím levitující bubliny. "Z nápadů, které jsme si nachystali, vynikly právě plovoucí bubliny - přišlo nám, že tato animace nejlépe představuje prvky samotné skladby, která je meditativní," přibližuje Takeshi a doplňuje: "Bubliny pro mě nejlépe poukazují na naše vztahy a jejich křehkost, zároveň jsou relevantní pro tento text a čas."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY