Potvrzeno: Bob Dylan vydá v červnu nové album

08.05.2020 11:03 - Jiří V. Matýsek | foto: Facebook interpreta

Kolem písničkáře Boba Dylana, jediného muzikanta, který kdy dostal Nobelovu cenu za literaturu, bylo v poslední době celkem rušno. Hlavně proto, že se poměrně krátce po sobě objevily v éteru hned dvě zbrusu nové písně. Spekulace na sebe pochopitelně nenechaly dlouho čekat: dělá jenom radost fanouškům v karanténě, anebo si skutečně chystá půdu pro další desku?

K radosti fanoušků se nakonec stala skutkem ta druhá možnost. Fakt, že Dylan vydává album, je událostí už proto, že se bude jednat o jeho první studiový počin s novým materiálem po osmi letech. Mezitím se dal totiž zpěvák na covery jazzových standardů. Kolekce s názvem "Rough And Rowdy Ways" vyjde 19. června jako 2-CD a dvojvinyl.

Podle těch pár slov na oficiálních stránkách je jisté, že se na ní objeví obě zveřejněné skladby, tedy dominantní, sedmnáctiminutová "Murder Most Foul" i poněkud skromnější "I Contain Multitudes" společně se třetím, ostře bluesovým songem "False Prophet". První zmíněné jsou zřejmě nepoužitými kusy ze starších session, odhadem z období kolem alba "Tempest".

Čerstvý kousek však zní poněkud jinak. Má jinou, širší instrumentaci a sám Dylan zpívá o něco hrubším, opotřebovanějším hlasem, který spíše odpovídá jeho současné kondici. Dá se tedy předpokládat, že na "Rough And Rowdy Ways" se potkají vyřazené věci ze starších nahrávek s těmi, které vznikly v poslední době. Ale všechno se uvidí, tracklist je zatím zahalen tajemstvím.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY