Madonna stáhla svůj nový videoklip

01.04.2003 17:22 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Madonna - American Life
© facebook interpreta
O videoklipu k novému singlu Madonny "American Life" se mluvilo už dlouho před jeho uvedením na televizních obrazovkách, protože jeho obsah se v souvislosti s válkou v Iráku jevil jako přinejmenším kontroverzní.

Videoklip měl být původně přestříhán, aby neobsahoval ty nejdrsněšjí scény, ale v pondělí bylo rozhodnuto, že klip v režii Jonase Akerlunda v současné podobě (mj. i Madonna házející granát, dvojník George Bushe, autentické záběry bombardování...) nebude na obrazovky uveden vůbec. Sama Madonna k tomu dodala: "Rozhodla jsem se nevydat svůj nový videoklip. Byl natočen předtím, než začala válka a já se nedomnívám, že ho teď poskytnout k vysílání je vhodné. Vzhledem k neklidné situaci, ve které se svět nachází a z úcty k ozbrojeným složkám, které podporuji a modlím se za ně, nechci riskovat, že bych urazila někoho, kdo by si význam tohoto klipu mohl špatně vyložit."

Zatím není jasné, zda se bude natáčet klip nový, či zda bude stávající přestříhán, či videoklip k singlu prostě nebude vůbec, jisté je pouze to, že nové stejnojmenné album Madonny u nás vychází v úterý 22.4. (v pondělí jsou totiž Velikonoce).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY