Glass Animals ohlašují nové album nápaditým karanténním klipem k singlu "Dreamland"

07.05.2020 14:33 - Petr Šrajer | foto: facebook Glass Animals

Glass Animals chystají nový studiový počin. Nástupce čtyři roky staré nahrávky "How To Be A Human Being" by měl vyjít 3. července a jako jeho úvodní kapitola by měla fungovat píseň "Dreamland", ke které vznikl i videoklip.

"Každý verš tu klade otázku, kterou následně zpracovává některá z dalších skladeb. Text písně tak může být považován za obsah desky jako celku," upřesňuje frontman britských indie rockerů Dave Bayley. Ten je zároveň hlavní hvězdou videoklipu, který poukazuje na absurditu dnešních dní i na kreativitu kapely. Snímek ke snově nostalgické kompozici totiž natáčel Bayley ve svém pokoji v Londýně, zbytek štábu na vše dohlížel na dálku přes videohovor.

Jednotliví členové skupiny jsou sice aktuálně v izolaci, s fanoušky ale komunikují například prostřednictvím svého originálního webu, na kterém se také objevily první indicie k nové skladbě ještě před jejím vydáním. Samotný Bayley navíc pravidelně natáčí předělávky songů jiných interpretů, které vydává pod hlavičkou "Quarantine Covers".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY