Mirai odehrají v Ostravě dosud největší koncert pro auta u nás

04.05.2020 15:17 - Josef Martínek | foto: Ondřej Kudyn

Své jarní turné sice museli Mirai stejně jako mnozí kolegové odložit, na pódiích je fanoušci přesto uvidí. Jen trochu netradičně z pohodlí svých automobilů. V ostravské Dolní oblasti Vítkovice totiž kapela odehraje speciální koncert pro auta - prý u nás zatím největší.

Koncept vystoupení vznikl během několika dní. Na rozlehlé ploše areálu, kde se každoročně konají Colours Of Ostrava (letošek je, bohužel, výjimkou), zahraje skupina v pátek 15. května na velké stagei, s LED obrazovkami a zvukem v reproduktorech aut.

"Oslovil nás jeden náš známý, jestli to nechceme zkusit, a nám to přišlo jako skvělý nápad, který by se dal realizovat i různě po městech v Česku. V takovém měřítku to u nás ještě neproběhlo, ač třeba autokina už dávno frčí," říká zpěvák Mirai Navrátil. Dodává, že inspirace přišla ze zahraničí.

"Technicky to bude probíhat tak, že budeme mít regulérní velkou stage se vší parádou a taky ledkové obrazovky, aby nás fanoušci viděli i z aut, která budou stát dál. Zvuk uslyší pouze přes rádiové vlny a koncert si musí naladit v autě. Když vystoupíte z auta, čemuž chceme i trochu zabránit, vlastně nic neuslyšíte. Je to principiálně jako silent disco, kde máte na mejdanu sluchátka, a když si je sundáte, vidíte jen kroutící se tanečníky v tichu," upřesňuje frontman podobu koncertu.

Vstupné/vjezdné za automobil činí 200 Kč a vstupné za každou osobu rovněž 200 Kč. Kapacita je omezená, aby byly dodrženy rozestupy a hygienické podmínky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY