Více než pět set hudebníků nahrálo finále "Tubular Bells"

27.04.2020 16:47 - Petr Šrajer | foto: YouTube Pablo Abarcy

Španělský učitel hudby Pablo Abarca před měsícem ohlásil projekt Orquesta Online, jehož cílem bylo natočit v současných limitovaných podmínkách závěr první strany slavného debutu Mikea Oldfielda. Své příspěvky mu nakonec zaslalo více než pět set hudebníků z celého světa.

Už samotný originál z roku 1973 je známý využitím množství nástrojů, které navíc z velké části nahrál sám Oldfield. Ve finále prvního partu skladby konferenciér Vivian Stanshall postupně uvádí na scénu jednotlivé nástroje, a skladba tak graduje až k momentu, kdy se do hry zapojí trubicové zvony, které daly název celému albu. Výsledek v tomto ohledu Oldfieldův originál ještě předčil. Kromě desítek kytar a dalších očekávatelných instrumentů v něm totiž zazní také sitár, stylofon nebo theremin. Od původní verze se ta Abarcova liší například také zařazením rapového intermezza.

"Tubular Bells" v podání Orquesta Online, tělesa složeného z amatérských hudebníků a nadšenců z celého světa, představuje příjemné zpestření v záplavě podobných videí, které soutěží v počtu celebrit na jednu minutu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY