Dvacítka hvězd virtuálně předělala "Times Like These" od Foo Fighters

25.04.2020 16:56 - Ondřej Kocáb | foto: @ web bbc.co.uk

Mnoho hudebníků po celém světě si během karantény krátí čas živými přenosy domácích koncertů. Teď se však na dvacet muzikantů odhodlalo k něčemu speciálnímu: pro BBC Radio 1 se na dálku spojili a zahráli hitovku od Foo Fighters "Times Like These". Tuto jemnou předělávku navíc doprovodili i jednoduchým videoklipem, vytvořeným jak jinak než ze záběrů z telefonů či notebooků.

Mezi výčtem hvězd nechybějí zpěvačky Sigrid, Zara Larsson, Dua Lipa, Ellie Goulding, rappeři Sean Paul či Rag'n'Bone Man, členové Royal Blood, Biffy Clyro, Bastille nebo 5 Seconds Of Summer. U mikrofonu se ukázali také Chris Martin z Coldplay, AJ Tracey, Anne-Marie, Celeste, Dermot Kennedy, Grace Carter, Hailee Steinfeld, Jess Glynne, Mabel, Paloma Faith, Rita Ora, Sam Fender či Yungblud. Vrcholem pak byla účast i samotných členů Foo Fighters frontmana Davea Grohla a bubeníka Taylora Hawkinse.

Píseň vznikla jako součást projektu "Stay Home Live Lounge" a veškerý výtěžek půjde na charitu. Za akustickou verzí stojí producent Fraser T. Smith. "Naší vizí bylo vytvořit domácí verzi 'Times Like These' pomocí telefonů, hrnců, pánví a akustických kytar. Verzi, která by ctila bravurnost a poctivost umělců a písně mnohem více než vymoženosti drahého studia. Snažili jsme se tento singl udělat naprosto jinou cestou, relevantní pro tuto dobu. Text skladby s námi všemi v této náročné době zvlášť rezonuje a já upřímně doufám, že z něj získané peníze pomohou ve sjednoceném boji proti covid-19 po celém světě," řekl v rozhovoru pro BBC.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY