Wohnout v songu "Jsme na zkoušce v roušce" glosují aktuální situaci

26.04.2020 10:26 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Kapela Wohnout se veze na vlně písní o koronaviru, činí tak ale po svém. Díkybohu! K nové písni si přizvala kumpány z klubové scény, k vidění a slyšení jsou tak Terezie Kovalová, Dara Rolins, Oto Klempíř, Vašek Bláha z Divokýho Billa, Márdi z Vypsané fiXy, Kuba Ryba z Rybiček 48, Pokáč a Dr Štefánik z Horkýže Slíže. Song smíchal Milan Cimfe ve studiu Sono records, producentsky se zapojil Michal Skořepa, který též videoklip sestříhal. Oba pánové pak hvězdnou sestavu a klipové obsazení doplňují.

Písnička "Jsme na zkoušce v roušce" ("... do ksichtu ti nevidím," jak vtipně pokračuje) vznikla v době karantény. Bez zkoušení, jen přes internet. "V posledních dnech jsem zažil neobvyklou hudební jízdu. Složili jsme velmi rychle písničku a vyzvali řadu pečlivě vybraných kamarádů, aby se taky zúčastnili. A oni se zúčastnili. Všechno se dělalo na dálku, každý svůj part nazpíval doma, telefony, maily, docela to lítalo. Vznikla jistě řada dalších písniček na tohle téma a někteří z toho můžou býti už otrávení. Je to trochu tenkej led, pravda, proto jsme to zkusili udělat jinak," popisuje vznik singlu Matěj Homola.

Kapela Wohnout se v těchto časech rozhodla pro větší pracovní nasazení než kdy dřív. Fanoušky na sociálních sítích zásobuje stále novým obsahem. "Aktuální situaci řešíme tak, že stále vymýšlíme nějaké zajímavosti na náš facebookový kanál. Koncerty ze zkušebny, předělávání starých songů do nových kabátů nebo taky psaní blogu všech našich členů, včetně pomocného personálu, jako třeba manažerka či prodejce merche," shrnuje baskytarista Jirka Zemánek.

Za mě je to super počin. Konečně si na aktuální situaci někdo nechce jen přihřát polívčičku a uměle se na ní přiživit. Veselý klip o neveselé době, který symbolizuje semknutou situaci české klubové scény. Je super, že muzikanti, kterým odpadly koncerty a kteří se pravidelně potkávají na letních festivalech, nepropadají panice. Vivat, spolu to zvládneme! Hudba spojuje!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY