Xavier Baumaxa pracuje na novém albu

20.04.2020 10:23 - Petr Šrajer | foto: Facebook Xaviera Baumaxy

Prakticky už od svého debutu "Fenkám" z roku 2003 vydává litvínovský písničkář Xavier Baumaxa každý lichý rok nové album. Loni ale tomuto svému zvyku nedostál a k přípravě nové řadové nahrávky ho přiměla až aktuální pandemie koronaviru a s ní spojený zákaz koncertování.

"Nestihl jsem to. Jsem líný, postarší, obtloustlý a vyhořelý šestačtyřicátník, který je rád, že si večer otevře flašku vína, a už ani nemá čas si vzít do ruky kytaru," objasňuje zmiňovanou vydavatelskou proluku hudebník. Této autocharakteristice ostatně odpovídá také text jeho nové skladby "Semtam lemtám", ve které prostřednictvím slovních hříček typu "jsem muž ginu" zpracovává svá oblíbená témata stárnutí a alkoholismu.

"Semtam lemtám" je jedna ze čtyř nových písní, jejichž demoverze hudebník v posledních týdnech zveřejnil na svém kanále na YouTube. Dávají tušit, že připravovaná nahrávka naváže spíše na životem unavenou kolekci "Dawntempo" než na poslední desku "Idueto", postavenou na společných písních s Lenkou Dusilovou nebo Martou Kubišovou.

Název ani datum vydání připravované nahrávky zatím hudebník neoznámil, stejně jako několik předešlých si však i tuto mohou fanoušci už nyní předplatit, a pomoci tak s financováním jejího vydání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY