Koncerty a festivaly se vrátí možná až na podzim 2021

13.04.2020 15:11 - Honza Balušek | foto: Marie Trávníčková

Zatímco ti největší optimisté věří, že už letos v červnu uvidíme Green Day na Rock For People, jiní doufají alespoň v nějaký ten červencový či srpnový festival. A všichni tak nějak počítáme s tím, že na podzim se koncertní sezóna opět rozběhne. Je však možné, že realita bude mnohem horší.

Magazín The New York Times před pár dny uspořádal kulatý stůl, jehož se zúčastnilo pět kapacit z různých vědních oborů. Tématem byla samozřejmě aktuální situace okolo koronaviru a opětovný návrat do normálu, hlavně co se týká nastartování ekonomiky versus počtu úmrtí. Jeden z účastníků Zeke Emanuel prohlásil, že nechápe, jak mohou pořadatelé koncertů, festivalů či různých konferencí své akce překládat na podzim letošního roku. Dle jeho názoru se podobně velké akce budou moci opět konat až na podzim roku 2021, ale spíše ještě později.

Jeho slova se samozřejmě týkala hlavně USA, v různých zemích se situace může vyvíjet jinak. U nás se přeložení na podzimní termín dočkal třeba Metronome Festival Prague, menší koncerty jsou přesouvány či přinejhorším rušeny.

Pokud by vás celá diskuse s titulem "Restarting America Means People Will Die. So When Do We Do It?" zajímala více, zde si můžete přečíst její přepis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY