Twenty One Pilots podporují pracovníky v hudebním průmyslu písní "Level of Concern"

10.04.2020 14:37 - Filip Vahala | foto: twentyonepilots.com

Zda se nakonec s Twenty One Pilots potkáme v červenci na Colours of Ostrava, je zatím ve hvězdách. Dobu nejistoty a čekání na finální verdikt nám Tyler Joseph a Josh Dun chtějí zkrátit novým singlem "Level of Concern". Do světa jej vypouštějí společně s videem, do nějž oba zapojili i své partnerky, Tyler dokonce i své nedávno narozené dítě.

Jako většina klipů v současné situaci i tento vznikl na dálku. Členové kapely nahrávají své hudební i obrazové party v domácím studiu a pak si je symbolicky předávají na USB disku přes poštovní schránky, aby se vyhnuli kontaktu, ačkoli bydlí hned vedle sebe. Partnerky jim zase pomáhají scénu nasvítit a podomácku vytvořit vizuální show.

Samotná nahrávka obsahuje typické prvky pilotovské tvorby včetně výrazných synťáků, vévodící basové linky a melodického klavíru. Příjemným zpestřením je pak funková elektrická kytara, kterou ve zpěvákových rukou jen tak běžně neuvidíte. Možná, že tento zdařilý počin bude v hudebním stylu dvojice z Ohia znamenat novou éru.

Píseň "Level of Concern" má být zároveň pomocí beďnákům, technikům, osvětlovačům, zvukařům a všem v hudebním businessu. "Členové crew, kteří jsou páteří našich živých vystoupení, jsou nyní kvůli koncertní pauze bez práce. Proto věnujeme část výdělku z této skladby Crew Nation na jejich podporu," prohlašují Twenty One Pilots. Sami pak můžete přiložit ruku k dílu nejen příspěvkem, ale třeba i nákupem merche na oficiálním webu skupiny a organizace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY