Americké televize se kvůli pandemii spojí pro hudebně osvětový program

07.04.2020 09:18 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Zatímco v Česku se v kulturní oblasti v posledních týdnech masivně streamuje a na pátek 10. dubna je ohlášená dosud největší akce nazvaná Spolu jedním hlasem, za oceánem způsobila koronavirová pandemie něco málokdy vídaného - velké americké televize se spojí a odvysílají stejný program.

Pořad nazvaný "One World: Together at Home" společně připravují tři největší televizní stanice ABC, CBS a NBC, z velké čtyřky tak chybí pouze Fox. Během vysílání proběhne samozřejmě finanční sbírka, jejíž výtěžek bude použit na boj s nemocí covid-19, kterou nový koronavir způsobuje.

"One World: Together at Home" ale nebude pouze přehlídkou vystoupení umělců, součástí bude osvětová část či rozhovory s lékaři a odborníky. Celým večerem provedou hvězdy late night shows Jimmy Fallon, Stephen Colbert a Jimmy Kimmel, z hudebníků se zúčastní třeba Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish a Finneas, Billie Joe Armstrong, Chris Martin, Eddie Vedder, Elton John, Lizzo, Paul McCartney a mnoho dalších.

Pořad se na amerických obrazovkách bude vysílat v sobotu 18. dubna, o den později jej uvidí i ve Velké Británii na BBC. Zda se dostane i k nám, není doposud známo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY