Biffy Clyro vydají osmou řadovku až v srpnu

28.03.2020 19:45 - Ondřej Kocáb | foto: facebook Biffy Clyro

Zatímco někteří muzikanti v těchto dnech vypouštějí své nahrávky zdarma do všech streamovacích služeb,jiní kvůli současné pandemii odkládají kromě koncertů i vydání nového materiálu. Mezi ně se momentálně zařadili také skotští Biffy Clyro. Sestava vedená Simonem Neilem v pátek na sociálních sítích oznámila odklad studiovky "A Celebration Of Endings" až na srpen.

"Po pečlivém zvážení všech možností jsme během posledních několika týdnů došli k těžkému rozhodnutí posunout vydání alba na 14. srpna. Po všem tom zmatku, který situace kolem koronaviru způsobuje, jsme se shodli, že by nebylo správné postupovat podle původního plánu. Muzika je samozřejmě důležitá, v současnosti je však v sázce mnohem víc. Dobře víme, že mnoho z vás tímto rozhodnutím zklameme, přesto si myslíme, že je to pro teď to nejlepší," napsala skupina v prohlášení a dodala: "Vždy nás velmi těšila přízeň, kterou nám všichni fanoušci během posledních let prokazovali, jako malý důkaz naší vděčnosti bychom vás proto dnes, 27. března, rádi přivítali na našem Facebooku, kde vám od 19 hodin Simon zahraje několik písniček."

Pokud jste vystoupení propásli, nemusíte zoufat. Neil by měl fanouškům stejným způsobem zahrát i během každého dubnového pátku. Tříčlenná formace na svou osmou desku prozatím lákala dvěma singly. K popovějšímu "Instant History" připojila klasicky znějící "End Of". Ten byl opatřen třemi videi, z nichž každé zabíralo jednoho člena hrajícího svůj part. Kolekce je stále dostupná v předprodeji v několika verzích. Z balíčků je na výběr kazeta či sběratelská edice s plakáty a barevným vinylem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY