shop.musicserver.cz
Nové desky 11/2020 - od The Weeknda přes Adama Lamberta po Heaven Shall Burn

Nové desky 11/2020 - od The Weeknda přes Adama Lamberta po Heaven Shall Burn

Vydáno: 23.03.2020 08:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Adam Lambert

Do obchodů s hudbou se sice nedostanete, ale objednávat si můžete například novinky, které mají na svědomí Adam Lambert, The Weeknd, Michal Hrůza, Morrissey či Waltari. Countryové fanoušky potěší Kelsea Ballerini, tancechtivé Fleur East a ty náročnější třeba bratři Enové či Becca Stevens. Zklidnění nabídne Alexis Ffrench.

V pátek 20. března vyšly tyto nové tituly:

The Weeknd - After Hours (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní R&B

The Weeknd - After Hours
Americký zpěvák, skladatel a producent Abel Makkonen Tesfaye aka The Weeknd patří momentálně k nejvlivnějším umělcům na současné R&B scéně, a tak není divu, že na přípravu svého čtvrtého alba potřeboval o něco více času než v případě předchůdce. Čekání fanouškům vyplnil nejen spoustou hostování na nahrávkách jiných interpretů, ale také ípíčkem "My Dear Melancholy,". Jeho letošní počin "After Hours" nabídne čtrnáct písniček tvořených v poměrně úzkém týmu spolupracovníků, kteří se většinou podíleli na celém procesu nahrávání. Jeho hlavními postavami byli Illangelo, Metro Boomin, DaHeala a Max Martin. K nim pak přibyli například ještě Frank Dukes, Ricky Reed, Mario Winans či Dre Moon. Ačkoli je The Weeknd častým hostem na nahrávkách jiných, on sám se obešel zcela bez hostů. Jedinou výjimkou je sampl "Your Song" Eltona Johna ve skladbě "Scared To Live". Tuhle písničku a ukázky dalších už můžete slyšet na zpěvákově YouTube profilu.


Adam Lambert - Velvet (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / funk / disco

Adam Lambert - Velvet
Adam Lambert si vedle koncertování se skupinou Queen našel čas i na svoji sólovou kariéru, a vydává své čtvrté album "Velvet". Malou ochutnávku z třinácti písniček už před časem nabídl na EP "Velvet: Side A". Díky tomu a několika singlům víme, že tentokrát čerpal inspiraci spíše z hudební historie, a tak se zde potkává pop a disco se soulem a funkem. Ke spolupráci si přizval poměrně pestrý producentský tým a jednoho exkluzivního hosta, kterým je Nile Rodgers. Na desce se tak podílel například busbee (Lady Antebellum, Better Than Ezra), hiphopové duo Kinetics & One Love, Ilsey Juber (Mark Ronson, Lykke Li), Tommy English (K.Flay, Kacey Musgraves), Butch Walker (Kelly Clarkson, Taylor Swift), MNEK, The Monarch, Joseph Janiak (Marina, Hurts) či člen Echosmith Jamie Seirota. Výsledek, který by mohl zlomit méně úspěšné Lambertovo období, zní například na jeho YouTube kanálu.


Michal Hrůza - Světlo do tmy (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Michal Hrůza - Světlo do tmy
Tři roky po albu "Sám se sebou" a dva po živáku "V Rudolfinu - Live" se vrací Michal Hrůza s novou deskou "Světlo do tmy". Na deseti písničkách se s ním podíleli Pavel Brilla, Stanislav Matoušek, Viktorie Horáková a Karel Heřman. Produkci dostal na starosti Lukáš Chromek, který, jak prohlásil sám autor, přinesl svěží zvuk. K nahrávce jako takové dodává: "Někdy jsme obklopeni chmurnou tmou, a proto je dobré občas tmu rozbít světlem. Světlo je pozitivnější než tma. Z každé tmy vede cesta ke světlu a o tom je i moje nové album." Zda bude tím pravým v aktuální situaci, se dozvíte na Hrůzově YouTube profilu.


Morrissey - I Am Not A Dog On A Chain (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Morrissey - I Am Not A Dog On A Chain
Morrissey patří k těm interpretům, kteří pravidelně zásobují své posluchače čerstvou hudební náloží. Jeho novinková deska "I Am Not A Dog On A Chain" se pyšní pořadovým číslem třináct a přináší celkem jedenáct kousků. Podle tiskového prohlášení na ni hudebník umístil to nejlepší, co může nabídnout. Titulní skladbu alba, která společně s ostatními novými písněmi vznikala v prostorách francouzských studií Studio La Fabrique, si můžete poslechnout na YouTube.com.


Fleur East - Fearless (Platinum East)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul / taneční pop / hip hop

Fleur East - Fearless
Zatímco debut "Love, Sax And Flashbacks" nahrála Fleur East u Syco Simona Cowella, druhou desku "Fearless" už si vydává sama na vlastním labelu Platinum East. Její příprava jí zabrala něco málo přes čtyři roky a třináctka písniček splňuje, co od téhle anglické dračice čekáme: rytmický mix tanečního popu, soulu, funku s mírnou dávkou rapu, latino popu i world music. Spolupracovala na nich spíše s méně známými producenty a spoluautory, jako jsou například M-Phazes, Okan, Maestro, Red Triangle, Jean-Marie či Dyo. V jedné písničce se k ní coby host připojil Nia Ekanem. Výsledek uslyšíte na jejím YouTube kanálu .


Myrkur - Folkesange (Relapse)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk music

Myrkur - Folkesange
Milovníci skandinávské folk music se tento týden nabaží dosytosti: Amalie Bruun, vystupující pood jménem Myrkur, konejší své posluchače v době koronavirové novou nahrávkou "Folkesange". "Pokud bychom měli vybrat jednu jedinou skladbu a označit ji jako 'tu nej', značně bychom tím znevážili ty ostatní," uvádí jeden z recenzentů. Jestli se s ním dá souhlasit, zvažte sami: Na YouTube.com se můžete nabažit hned dvou skladeb - "Gudernes Vilje" a "Ella", ke které vznikl i videoklip. Co na ně říkáte?


Kelsea Ballerini - Kelsea (Black River)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country pop / country

Kelsea Ballerini - Kelsea
Americká countryová zpěvačka Kelsea Ballerini na českou hudební scénu ještě příliš nepronikla, ale zřejmě jí to moc vadit nebude. Do této doby má na svém kontě dvě alba, která jí vynesla dvě nominace na Grammy, několik dalších nominací na countryové ceny, z nichž část dokázala proměnit v jejich zisk, i roli předskokanky takových hvězd, jako jsou Kelly Clarkson, Taylor Swift, Lady Antebellum nebo Keith Urban. Nyní vydává své třetí album "Kelsea" a s ním třináct písniček, na kterých se podílel vedle ní samotné i hvězdný tým. Mezi jeho největší star patří jednoznačně Ed Sheeran, Shane McAnally, Tayla Parx, Julia Michaels či Hillary Lindsey. S produkcí rodačce z Mascot v Tennessee vypomohli již zmíněný McAnally, Jimmy Robbins (Dan + Shay, RaeLynn, Thomas Rhett) a Ross Copperman (Darius Rucker, Dierks Bentley, Jake Owen). Když k tomu přidáte ještě dva hosty, kterými jsou Kenny Chesney a pro někoho poněkud překvapivě i Halsey, bude vám zřejmé, že tentokrát bude Kelsea Ballerini útočit na vrchol americké hitparády. Zda se jí to povede, můžete věštit nad poslechem alba na jejím bandcampu.


The Slow Readers Club - The Joy Of The Return (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme 62869
žánr: progresivní rock

The Slow Readers Club - The Joy Of The Return
"Je to naše nejzajímavější a nejdotaženější deska," popisuje novinkovou nahrávku zpěvák formace The Slow Readers Club Aaron Starkie. Ke kolekci "The Joy Of The Return" dále dodává: "V textech je vše od lásky přes odcizení po vzestup ultrapravicového populismu a propagandy. Jako obvykle se snažíme o doplnění textů dobrými melodiemi." Nahrávalo se v liverpoolských Parr Street Studios a výsledek produkoval dlouholetý spolupracovník formace Phil Bulleyment. "The Joy Of The Return" je pro kapelu přelomovým počinem v procesu, v jakém vznikal - na zadních sedačkách dodávky během intenzivního koncertování po vydání třetí řadovky. I přesto zde má temný power-pop, který definoval jejich předchozí nahrávky, stále velký vliv. Nedávno vyšel i první singl "All I Hear", který si společně s dalšími písněmi můžete poslechnout na YouTube.com.


Becca Stevens - Wonderbloom (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / chamber pop / indie rock / folk

Becca Stevens - Wonderbloom
Americká muzikantka a zpěvačka Becca Stevens se po intermezzu The Lighthouse Band Davida Crosbyho vrací zpět ke své sólové kariéře. Na rozdíl od tři roky starého předchůdce "Regina" novinku "Wonderbloom" prezentuje pouze pod svým vlastním jménem a ne pod značkou jejího bandu. Neznamená to ale, že by původem klasická kytaristka zůstala v deseti písničkách sama. Vypomohlo jí na čtyřicet muzikantů a především producent Nic Hard, který má ve svém portfoliu nahrávky Snarky Puppy, Elizabeth Chan či Ghost Beach. Výsledný mix jazzu, indie popu a folku s jemnými prvky soulu uslyšíte v ukázkách na Souncloud profilu Beccy Stevens.


Lucifer - Lucifer III (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Lucifer - Lucifer III
Kapela silně ovlivněná sedmdesátkami a okořeněná silnou dávkou heavy metalu a doom rocku, to je Lucifer. Své založení datuje pět let zpět v Berlíně. Tehdy se sešli zpěvačka Johanna Sadonis a další členové skupin Cathedral, Angel Witch a Ladytron. Po několika dalších změnách v sestavě formaci stále táhne neskutečná německá zpěvačka Sadonis, nyní už po boku bubeníka Nicka Anderssona (Entombed, The Hellacopters), kytaristy Martina Nordina a Linuse Björklunda a basáka Alexandera Mayra. V tomto složení společně připravili třetí studiové album "Lucifer III". Ochutnávku v podobě kousku "Ghost" najdete na YouTube.com.


Tip týdne

Alexis Ffrench - Dreamland (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná klasická hudba

Alexis Ffrench - Dreamland
Jsou to necelé dva roky, co jsme vám jako Tip týdne představili anglického skladatele a klavíristu Alexise Ffrenche, a letos si to zopakujeme. Jeho letošní nahrávka dostala název "Dreamland" a její uklidňující atmosféra se do aktuální rozbouřené doby více než hodí. Uklidňovat vás bude hned čtrnáct kompozic, které absolvent Královské hudební akademie natočil společně s Královským liverpoolským symfonickým orchestrem a taky několika muzikantskými kolegy. Na kytaru hrají Graham Devine či Will Hay, na kontrabas Chris Hill, na housle Paul Sartin, na harfu Cecilia De Maria a asi nejslavnějším hostem je cellistka Tina Guo. Zda vás "Dreamland" také zaujme, můžete zkoumat na Ffrenchově YouTube.


Waltari - Global Rock (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Waltari - Global Rock
Finsá progresivně metalová formace Waltari přichází po pěti letech s čerstvou studiovkou "Global Rock". Už na konci loňského roku ji předznamenal singl "Postrock". Jak jste sami mohli slyšet, je to typický Waltari song - plný energie, rychlého tempa, melodických smyček a metalových riffů. Společně s uvedenou skladbou najdete na nahrávce celkem třináct skladeb. Ukázku každé z nich si můžete vychutnat na Nuclearblast.de. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


James Righton - The Performer (Pias)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba / folk / indie pop

James Righton - The Performer
Jak to tak vypadá, britští Klaxons, kteří o sobě nedali vědět již dobrých pět let, se jen tak dohromady nedají. Lze tak soudit i podle toho, že jejich frontman a manžel herečky Keiry Knightley James Righton vydává svůj sólový debut s názvem "The Perfomer". Devět skladeb, které pro něj připravil, se pohybuje někde na rozmezí indie rocku a popu, kam včlenil i elektronické prvky a inspiraci některými nahrávkami R.E.M., Roxy Music, psychedelickými alby Beach Boys a Nicka Lowea. Nahrávání se uskutečnilo částečně v jeho domácím studiu a částečně ve studiu Bryana Ferryho. Výsledek můžete poslouchat na Rightonově bandcampu.


Brian Eno / Roger Eno - Mixing Colours (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: ambient / minimalismus

Brian Eno / Roger Eno - Mixing Colours
Anglický skladatel, hudebník, producent a hudební teoretik Brian Eno se opět spojil se svým mladším bratrem Rogerem Enem a společnými silami stvořili svoji první nahrávku pro Deutsche Grammophon s názvem "Mixing Colours". Jejím obsahem je hned osmnáct kompozic na pomezí experimentálního ambientu a minimalismu, v nichž se spojuje "jednoduchost a jímavé kvality jejich zvukových krajin s vhodně nekomplikovanými, fascinujícími obraznostmi pomalu se měnících snových panoramat". Co si pod tímto zvláštně znějícím popisem představit, zjistíte při poslechu kompletní nahrávky na YouTube profilu Briana Ena.


EP

  • Áslaug - Áslaug (EP) (Bertus)
    Své první eponymní EP vydává islandsko-holandská zpěvačka Áslaug, která jako svoje zdroje inspirace uvádí HAIM, Lykke Li či The Japanese House. Jak se tyto vlivy propisují do prvních čtyř skladeb, můžete zkoumat na jejím YouTube kanálu.
  • Emmrose - Hopeless Romantics (EP)
    Americká zpěvačka Emmrose se od svojí prvně zmíněné kolegyně příliš neliší. I ona debutuje ípíčkem a i ona má zálibu v moderní pop music. Jejími vzory při vzniku "Hopeless Romantics" byly především Lorde a Billie Eilish. V jejím případě se ale můžete těšit hned na šest písniček. Všechny uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Kid Be Kid - Lovely Genders (EP) (Bertus)
    Třetím dnešním tipem bude poněkud odlišná umělkyně. Kid Be Kid pochází z Berlína a ve své hudbě kombinuje jazz, neo soul, akustické beaty a specifický druh alternativy. Těžko popsatelný styl prezentovala před třemi roky na albu "Sold Out" a nyní ve čtyřech písních na EP "Lovely Genders". Uslyšíte je na jejím YouTube profilu.


Gordon Lightfoot - Solo (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Gordon Lightfoot - Solo
Legendární kanadský folk-rockový písničkář Gordon Lightfoot se rozhodl vydat své třiadvacáté album. Stalo se tak po poměrně dlouhých osmi letech, a jak napovídá jeho název "Solo", jedenaosmdesátiletý hudebník jej nahrál sám pouze se svou kytarou. Zařadil na něj desítku dosud nikdy nenahraných písniček, pochopitelně v akustické podobě. První ochutnávky z desky servíruje na svém YouTube profilu.


Baxter Dury - The Night Chancers (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie rock

Baxter Dury - The Night Chancers
Baxter Dury by jistě rád s novinkou "The Night Chancers" minimálně zopakoval úspěch tři roky starého alba "Prince Of Tears". Neatakovalo sice vrcholky hitparád, ale rodák z anglického Wingrave s ním poprvé nakoukl do Top 50 domácího žebříčku. Na letošní kolekci nabídne celkem deset skladeb, jejichž produkci dostal na starost Craig Silvey, který je známý spíše jako zvukový inženýr z nahrávek Kronos Quartet, R.E.M., Birdy nebo Noela Gallaghera a produkci se věnuje spíš sporadicky například na deskách The Horrors nebo The Magic Numbers. Zda jeho alternativní pop rock zaujme tentokrát více, nebo méně, můžete zjišťovat na jeho Youtube profilu.


Tony Allen & Hugh Masekela - Rejoice (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / afrobeat

Tony Allen & Hugh Masekela - Rejoice
Na albu "Rejoice" se potkaly dvě jazzové legendy - osmdesátiletý nigerijský bubeník, matador afrobeatu Tony Allen a jihoafrický trumpetista Hugh Masekela, který již dva roky není mezi námi. Desku natáčeli v roce 2010 a na svědomí ji má svým způsobem Fela Kuti. Tento legendární pionýr afrobeatu oba muzikanty seznámil, a tak není divu, že osm skladeb, které produkoval Nick Gold (Buena Vista Social Club, Josh Groban, Ibrahim Ferrer či Ali Farka Touré) pánové pojali jako poctu právě Kutimu. První ukázky z desky uslyšíte na Allenově YouTube profilu. Album bude k sehnání také na vinylu.


Conan Gray - Kid Krow (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / indie pop

Conan Gray - Kid Krow
Pokud vám jméno Conan Gray nic neříká, patrně nebudete zcela sami. Jednadvacetiletý rodák z amerického Georgetownu má irské a japonské kořeny a v zemi vycházejícího slunce vyrůstal do svých třech let, ovšem pak se často stěhoval se svým otcem, který pracoval v armádě. Svoji hudební kariéru začal před třemi roky na YouTube. Když jeho videa zaznamenala přes pětadvacet milionů zhlédnutí, všimlo si ho i vydavatelství Republic Records. Přišlo první EP a pak i předskakování Panic! At The Disco a nyní konečně i debut "Kid Krow". Přináší celkem celkem dvanáct písniček, které produkoval Dan Nigro, známý ze spolupráce s Freyou Riddings, Rae Morris, Lewisem Capaldim nebo Caroline Polachek. Už z tohoto výčtu můžete tušit, že jeho pop nebude čistý, ale trochu zašpiněný indie a rockem. Seznámit se s tímto zpěvákem můžete na jeho YouTube profilu.


Låpsley - Through The Water (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / ambient

Låpsley - Through The Water
Před pár měsíci jsme vám představili EP "These Elements" od Låpsley, to bylo ale pouze předzvěstí letošního alba "Through The Water". Anglická zpěvačka si pro nahrání deseti písniček sestavila zcela nový tým. Jeho členy byli méně známý Theo Brown, Max Wolfgang (BTS, Céline Dion), Peter O'Grady (Apparat, Paul Woolford) a s jednou písničkou vypomohl i Eg White. Výsledek pohybující se na rozmezí ambientu a art popu zní například na zpěvaččině YouTube.


V krátkosti

  • GusGus - Remixes Are More Flexible Part 2 (Oroom ehf)
    Islandští elektronici vydávají remixové album, kam zařadili čtyři remixové podoby dvou skladeb z předloňského alba "Lies Are More Flexible", jednu novinku a předělávku "No Manual". O nové verze se postarali Raxon, Mindskap, Biggi Viera a Jam El Mar.
  • J Balvin - Colores (Bertus)
    Kolumbijská hvězda reggaetonu vydává své šesté album, na kterém přináší celkem deset skladeb a dva hosty, kterými jsou Sky Rompiendo a Mr Eazi. J Balvin rozehrává "Colores" na svém YouTube kanálu.
  • Sarah Close - And Now, We're Shining (Bertus)
    Anglická popová zpěvačka navazuje na tři roky staré debutové EP "Caught Up" a vydává svůj regulerní debut. Těšit se můžeme na celkem sedm písniček, jejichž producenty byli například Paul Dixon nebo Lewis Gardiner, a část zni ch zní již na jejím YouTube profilu.
  • Tokimonsta - Oasis Nocturno (Bertus)
    Ameická DJka a producentka Jennifer Lee vydává po třech letech album. Přináší opět směs experimentálního hip hopu a elektroniky a také několik hostů, kterými jsou Jean Deaux, Drew Love, Earthgang, VanJess, Sunni Colón či Rosehardt. Všech dvanáct skladeb uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Yael Naïm - Nightsongs (Bertus)
    Izraelsko-francouzská písničkářka se vrací po poměrně dlouhých pěti letech s novou deskou a dvanáctkou písniček, s nimiž balancuje na hraně indie folku, intimního popu a ambientu. Lepší obrázek si uděláte z ukázek na jejím YouTube profilu.


Dále vychází:

Arandel - Inbach (Bertus)
Arbouretum - Let It All In (Bertus)
Carla Olson - Have Harmony, Will Travel 2 (Sunset Blvd Records)
Caskets Open - Concrete Realms Of Pain (Nine Records)
David Clayton-Thomas - Say Somethin’ (Bertus)
Dumama + Kechou - Juju (Bertus)
Eye Flys - Tub Of Lard (Bertus)
Fool’s Ghost - Dark Woven Light (Bertus)
Game Theory - Across The Barrier Of Sound: Postscript (Warner Music)
Grift - Budet (Bertus)
Heaven Shall Burn - Of Truth And Sacrifice (Limited) (Sony Music)
Helen Money - Atomic (Bertus)
High Tone Son Of A Bitch - Lifecycles: Eps Of Htsob (Bertus)
Hyborian - Volume II (Bertus)
Ian William Craig - Red Sun Through Smoke (Bertus)
Lost Legacy - In The Name Of Freedom (Bertus)
Lyra Pramuk - Fountain (Bertus)
Mapache - From Liberty Street (Bertus)
Mass Hysteria - Best Of Live At Hellfest (Mystic Production)
Medico Peste - ? : The Black Bile (Bertus)
Moaning - Uneasy Laughter (Mystic Production)
Neck Of The Woods - The Annex Of Ire (Bertus)
No Raza - Transcending Material Sins (Mystic Production)
Onipa - We No Be Machine (Bertus)
Pedro - Da Linha (Bertus)
Prolaps - Pure Mud Volume 7 (Bertus)
Ricardo Richaid - Travesseiro Feliz (Bertus)
Ruinas - Ikonoklasta (Bertus)
Skalpel - Highlight (Bertus)
Sure - 20 Years (Bertus)
Tethra - Empire Of The Void (Mystic Production)
The Legendary Ingramettes - Take A Look In The Book (Bertus)
Tom Allan & The Strangest - Little Did They Know (Warner Music)
Virocracy - Irradiation (Bertus)
Wall Of Palemhor - D.r.a.m.a.c.o.r.e. ()
William Wild - Push Ups (Sony Music)
Zebra Katz - Less Is Moor (ZFK Records)

Vychází na vinylu:
Alexis Ffrench - Dreamland (Sony Music)
Arandel - Inbach (Bertus)
Arbouretum - Let It All In (Bertus)
Áslaug - Áslaug (EP) (Bertus)
Baxter Dury - The Night Chancers (Bertus)
Brian Eno / Roger Eno - Mixing Colours (Universal)
Conan Gray - Kid Krow (Universal)
Def Leppard - High 'n' Dry (Universal)
Def Leppard - On Through The Night (Universal)
Dio - Angry Machines (Warner Music)
Dio - Killing The Dragon (Warner Music)
Dio - Magica (Warner Music)
Dio - Master Of The Moon (Warner Music)
Dirty Knobs - Wreckless Abandon (Warner Music)
Dumama + Kechou - Juju (Bertus)
Eye Flys - Tub Of Lard (Bertus)
Game Theory - Across The Barrier Of Sound Postscript (Warner Music)
Gordon Lightfoot - Solo (Warner Music)
Grift - Budet (Bertus)
Heaven Shall Burn - Of Truth And Sacrifice (Sony Music)
Helen Money - Atomic (Bertus)
Hyborian - Volume II (Bertus)
Chet Atkins & Mark Knopfler - Neck And Neck (Music On Vinyl)
Ian William Craig - Red Sun Through Smoke (Bertus)
Kid Be Kid - Lovely Genders (EP) (Bertus)
Låpsley - Through The Water (Bertus)
Lamb Of God - Wrath (Music On Vinyl)
Lit - A Place In The Sun (Sony Music)
Lucifer - Lucifer III (Sony Music)
Lyra Pramuk - Fountain (Bertus)
Moaning - Uneasy Laughter (Mystic Production)
Myrkur - Folkesange (Relapse)
Neck Of The Woods - The Annex Of Ire (Bertus)
Onipa - We No Be Machine (Bertus)
Pedro - Da Linha (Bertus)
Ricardo Richaid - Travesseiro Feliz (Bertus)
Ruinas - Ikonoklasta (Bertus)
Skalpel - Highlight (Bertus)
Tokimonsta - Oasis Nocturno (Bertus)
Tom Allan & The Strangest - Little Did They Know (Warner Music)
Tony Allen & Hugh Masekela - Rejoice (Warner Music)
Waltari - Global Rock (Mystic Production)

Reedice:
Def Leppard - Early Years 79-81 (Universal)
Def Leppard - High 'n' Dry (Universal)
Def Leppard - On Through The Night (Universal)
Dio - Angry Machines (Warner Music)
Dio - Killing The Dragon (Warner Music)
Dio - Magica (Warner Music)
Dio - Master Of The Moon (Warner Music)
Iron Butterfly - In-A-Gadda-Da-Vida (Bertus)
Manic Street Preachers - Know Your Enemy (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Video: Odhoďte kapesníčky a připravte si taneční boty. Conan Gray přichází s "Lonely Dancers" (15.02.2024 08:13)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu