S albem "Suddenly" od Caribou můžete vyrazit na náladovou projížďku

16.03.2020 13:30 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V tiskových materiálech Caribou zmiňuje, že finální skladby na svou nejnovější studiovku vybíral ze zhruba devíti stovek tracků. Jak zní těch 888 vyřazených, se možná dozvíme v budoucnosti, těch dvanáct, které na desce "Suddenly" své místo našly, nabízí ale velmi příjemnou směs nálad.
8/10

Caribou - Suddenly

Skladby: Sister, You and I, Sunny's Time, New Jade, Home, Lime, Never Come Back, Filtered Grand Piano, Like I Loved You, Magpie, Ravi, Cloud Song
Vydáno: 28.2.2020
Celkový čas: 43:28
Vydavatel: City Slang

Cesta začíná s nádhernými, skoro až orbitovskými kulatými klávesami písně "Sister", hned v následující "You and I" ale dojde i na elektrickou kytaru. Tu vzápětí v "Sunny's Time" vystřídá obyčejné piano. Následují rap, trap, UK garage i disco. A bohatý sampling. V tomto ohledu nad všechny ostatní ční kousek nazvaný "Home", postavený na útržku stejnojmenné písně soulové zpěvačky Glorie Barnes. V tu chvíli je album na svém nejoptimističtějším vrcholu.

Pak dojde ještě na electropopovou party s "Never Come Back" či "Ravi", houpavou pohodu s "Like I Loved You" i závěrečný chill-out s "Cloud Song". A přitom je tahle projížďka plynulá, bez divokých zatáček i překážek na silnici. "Suddenly" je hodně povedené album. Album, kterým Caribou potvrzuje svou pozici talentovaného hudebníka a ještě talentovanějšího producenta, který si umí hrát jak se žánry, tak se zvuky, a tím pádem i s náladami.

P. S.: Koncert se aktuálně přesouvá na 15. listopadu a ve Foru Karlín v Praze si vyslechneme nejen živé verze skladeb z tohoto počinu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY