Ellie Goulding je písní "Worry About Me" novým fanouškům blíž, těm stávajícím se však vzdálila

16.03.2020 15:58 - Katka Šebestová | foto: facebook Ellie Goulding

Každý z redaktorů má svého srdcového interpreta, na kterého nedá dopustit. Zná všechny jeho desky, remixy, covery, béčka i live verze. Pro mě je onou srdcovkou už více než dekádu Ellie Goulding. Zamilovala jsem si její andělský hlas, jemný projev a schopnost zaujmout jednoduchostí. Proto ve mně její nové singly budí otázku, zda jde o přirozený vývoj, nebo jen o snahu dostat na svou stranu co nejvíce puberťáků.

Zapomeňte na jemnou dívku, která měla image vaší spolužačky. Křehkost a zranitelnost třiatřicetileté Britky je tatam. V songu "Worry About Me" tlačí na pilu, refrén ostrý jako břitva vás po houpavém začátku v mžiku probere. Řemeslně písni nelze nic vytknout, po pár posleších si ji i přes prvotní výtky budete pobrukovat. Nelze se ale zbavit dojmu, že je to jen úmorná snaha o hit.

Za osm let její kariéry byla největším vzrůšem spolupráce se Skrillexem, která mírně vybočovala z jejích zajetých kolejí. A jen za poslední dva roky spojila své umělecké síly už se dvěma rappery. První byl Swae Lee v "Close To Me", druhý Juice WRLD v "Hate Me". Tentokráte je jejím pomocníkem Blackbear. Jako by Ellie neustále hledala to ideální spojení. Nebylo ale tím spojením jen ona a kytara? Bylo. Ale to by musela oželet přední příčky hitparád, protože loňská "Flux", která byla její původní tvorbě nejpodobnější, žebříčkově vyhořela.

Klip k "Worry About Me" je atmosférou hodně podobný vizuálu k "On My Mind". Aby ne, Elena Jane Goulding se opět spřáhla s Emilem Navou a spolu se rozhodli Blackbearovi trochu naložit. Tísnivou zápletku, kterou lemují záběry na její šílenství a jeho zoufalství, zlehčují jen slepičky v komparzu. Je to líbivé, je to úderné, ale je to jiné. Asi je holt čas si na to u ní zvyknout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY