fiedlerski startuje sólovou kariéru duetem "Time Is A River" s Jamesem Harriesem

13.03.2020 14:35 - Filip Vahala | foto: Erika Štěpánková

Děti mají prázdniny, zvukaři jsou bez práce a hudebníci se snaží využít bezkoncertní čas co nejefektivněji. A jak lépe tak činit než natáčením nových songů? Příkladem může být Ondřej Fiedler. Osmadvacetiletý liberecký muzikant představuje pod pseudonymem fiedlerski svůj první singl. A aby dokázal, že s ním míří i za hranice (i když to teď lze pouze éterem a nikoli fyzicky), pozval si ke spolupráci v Česku usazeného anglického zpěváka Jamese Harriese.

Jeden z nejúspěšnějších českých producentů současnosti, který už téměř pravidelně pracuje se jmény jako Lenny, Kryštof nebo Mirai, se rozhodl pro sólovou dráhu. I když je jeho role podobná producentovi Marshmello, styl hudby se blíží spíše Imagine Dragons. Tomu ostatně dost napomáhá i barva jeho hlasu.

Cílem Fiedlera ale není zaujmout pouze hudebně. Velký důraz klade i na vizuál. Toho se ujal Ondřej Kudyn. Se štábem vyrazil do rakouských Alp, kde natáčel s hlavním protagonistou Ondřejem Havlem jakožto mimozemšťanem hledajícím cestu domů. Jeho podobu mistrně obstarali "Mystika Produkt." Ani Fiedler svou tvář neukáže a skrývá ji za oranžovou maskou.

"Time Is A River" je hudebně, producentsky, textově i vizuálně parádně zvládnutá pecka. Chtělo by to ale ještě pár songů na utříbení stylu. U nás se skladba nejspíš úplně neuchytí, každopádně je projekt fiedlerski skvělý příslib toho, že i Češi umějí dělat písně, které mají šanci uspět mimo naši republiku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY