Paul Banks z Interpolu představuje novou formaci Muzz

11.03.2020 17:03 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Paul Banks z kapely Interpol nezahálí. Po dlouhém turné k páté desce jeho domovského uskupení "Marauder" přišlo minulý rok na řadu také EP "Fine Mess". Muzikant již od konce 90. let věnuje i mnoha dalším hudebním projektům a letos se rozhodl tvořit po boku nových parťáků. Tentokrát pod značkou Muzz, jejíž sestavu dále tvoří Matt Barrick z The Walkmen a Josh Kaufman z Bonny Light Horseman.

Banks se v minulosti vedle Interpolu představil také jako Julian Plenti. Dvě sólovky "Julian Plenti Is....Skyscraper" (2009) a "Banks" (2012) byly přijaté kladně, stejně jako jeho další projekt Banks & Steelz, na kterém spolupracoval s rapperem RZA. Ani jeho kolegové nezahálejí. Bubeník Matt Barrick se v posledních měsících podílel kupříkladu na sólovce Matta Berningera z The National.

Trojice na scénu vstoupila s písní "Bad Feeling". Jemný zvuk skladby dává vzpomenout na tvorbu The Walkmen a ani jinak charismatický Banksův vokál na první poslech neevokuje jeho předchozí tvorbu. Zda je singl předvojem celého alba, zatím skupina neprozradila. Kromě něj o sobě dosud dala vědět jen prostřednictvím několika fotek na Instagramu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY