Mastodon v létě vystoupí v Brně. Jako support přivezou Napalm Death

05.03.2020 15:14 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Mastodon, chystají nové album. Datum vydání i název nástupce tři roky starého podařeného zářezu "Emperor of Sand" zůstávají zatím neznámé, jisté však je, že jeden z nejvýraznějších metalových souborů současnosti se zanedlouho zastaví i v České republice, přesněji v Brně. Tamní Sono Centrum patří co do zvuku k nejlepším halám v republice, dá se tedy předpokládat velmi silný zážitek. Jako speciální host programu vystoupí stylově poněkud odlišný spolek, zároveň ovšem legenda z největších, slovutní Napalm Death. Do kalendáře pišme datum 22. června, vstupenky jdou do prodeje v pondělí 9. března a nejsnáze je v podobě e-ticketu pořídíte na webu pořádající agentury Obscure Promotion.

Dvě dekády na scéně, sedm studiových alb a jedna Cena Grammy. Tak by se ve stručnosti dala shrnout kariéra americké kapely Mastodon. V její hudbě se spojují prvky hard rocku, progresivího metalu i sludge, jedním z nosných prvků je pak využití trojice vokalistů. Baskytarista Troy Sanders popsal styl formace následovně: "Sami sebe za metalovou kapelu nepovažujeme. Jasně, vidíme, že je v naší hudbě metalu spousta, ale rád bych věřil, že je tam i dost rock'n'rollu a progresivního rocku a taky kousky punku a thrashe a na to všechno je nastříkána trocha psychedelie."

Poněkud jiný žánr, méně melodický, a více přímočarý, přivezou Napalm Death. De facto otcové grindcoru by v létě již měli mít venku nové album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY