Legendární deska Vitacitu "Vzhůru přes oceán" vychází v jubilejní reedici

23.02.2020 09:01 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V roce 1990 vyšla spousta kvalitních domácích rockových desek. Jedna z těch nezapomenutelných - "Vzhůru přes oceán" od Vitacitu - nyní vychází v jubilejní reedici, doplněná novým remasteringem a dvěma bonusy. Koupit ji lze v digitálních formátech, na CD i na vinylu.

Vitacit - Vzhůru přes oceán
© facebook interpreta
Album nahrávala formace ve složení Miloš Dodo Doležal, Pavel Kuře Hejč, Luděk Adámek a Ivan Polák. Vešly se na něj písně z patrně nejslavnějšího období skupiny mezi lety 1988 a 1990. Bonusové písně "Labyrint srdce" a "Braň se" natočil producent alba a lídr kapely Doležal ve svém studiu Hacienda.

"Slavnou sestavu téhle legendy dodnes pamatuju, protože byla silná a možná nejsilnější. Pecky jako 'Zvony' nebo 'Sibyla' byly velmi nosné a naléhavé, a přestože muzika se odvíjela víc od hard rocku, nesla rukopis tehdejšího kytarového objevu Miloše Doležala. Jeho vycizelovaná produkce včetně nadčasového zvuku dávala vědět, že z něj vyroste silná hudební a instrumentální osobnost. Tak se i stalo, bohužel v případě Vitacitu už takové štěstí neměli a pak už trochu tápali. Ale zhodnocení nechávám na povolanějších anebo taky na každým z posluchačů," vzpomíná na Vitacit kytarista Arakainu Jiří Urban.

I Tonda Rauer z Harleje si to období dobře pamatuje. "Měl jsem Vitacit hodně rád, a když vyšlo 'Vzhůru přes oceán', dostal jsem všechno, co jsem čekal. Super zahraný šlapající písničky a k tomu na tehdejší dobu výbornej zvuk nahrávky. Rád si to album poslechnu i dneska," říká.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY