Aneta Langerová a Korben Dallas představují "Konečně" svůj druhý singl z chystaného EP

20.02.2020 17:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Společné turné Anety Langerové s Korben Dallas se blíží, a tak je na čase představit druhý singl z chystaného EP. Dostal název "Konečně" a po rapové z pilotního singlu "Rozhodnutia" znovu nabízí poněkud jinou Anetu, než na kterou jsou její fanoušci zvyklí.

"Juraj s Lukášem napsali krásnou píseň," prozradila o novém singlu zpěvačka. "Její intimita je velmi silná. Když jsem ji zpívala, každý malý nádech, každá změna výrazu byla slyšet, možná by byl slyšet i ten pomyslný špendlík, kdyby spadl v režii na zem. Dojalo mě, jakým způsobem to kluci prožívali se mnou, seděli jsme všichni v jedné místnosti a skoro ani nedýchali. Musela jsem být v úplném klidu, aby každé slovo bylo vysloveno civilně. Líbí se mi napětí a rozhodnost, kterou v sobě píseň 'Konečně' nese."

Autor skladby Juraj Benetin dodává: "Poprvé jsme zkusili napsat velmi osobní písničku pro někoho jiného. Považuji se za velmi racionálního člověka, ale neumím ten zážitek nazvat jinak než transcendentální. Nejprve se se skladbou sžít a potom sledovat, jak do ní vstoupí Aneta. Díky této skladbě jsme se s Anetou nějakým zvláštním a mimořádným způsobem spojili."

Netradiční videoklip, který se zaměřuje hlavně na detailní záběry na Langerovou, natočila slovenská filmařka Lucia Pacek Halmová, která před čtyřmi lety vytvořila i video k písni "Sen" - vůbec prvnímu společnému počinu těchto muzikantů. "Po natočení zpěvu jsem si sedla do zatemněné místnosti, tam už byla připravena Lucia se svými spolupracovníky," popsala natáčení klipu hudebnice a dodala: "Mohla jsem si užít ještě chvíli klidné atmosféry, natáčely se různé pohledy do kamery, které se postupně spojily s textem písně. Byl to velmi silný zážitek." K náladě písničky se obrazový doprovod opravdu hodí. Alternativci a milovníci pomalejších zadumaných rytmů v ní budou mít žně, ti komerčnější (komerce zde však není sprosté slovo) si budou muset počkat na Anetino klasické řadové album.

EP "Konečně" vyjde v digitální distribuci Supraphonu, ve formě fyzického nosiče jej bude možné koupit pouze na turné v limitované edici. Bude obsahovat šest skladeb, na jejichž vzniku se podílela i violoncellistka a písničkářka Dorota Barová. Jelikož se vstupenky na koncerty dobře prodávají, rozhodli se umělci přidat vystoupení v pražském Paláci Akropolis 29. března. Na slovenské části šňůry jsou vstupenky na sezení rovněž vyprodané - prodávají se už pouze na stání zde. Všechny informace o českých zastávkách jsou k mání na webových stránkách zpěvačky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY