Věra Martinová oslaví kulatiny novou deskou. Přispět na ni můžete na HitHitu

17.02.2020 18:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Samo o sobě je 2. 2. 2020 magické datum. V ten samý den oslavila významné životní jubileum dáma, jejíž jméno je spjato s tuzemskou country tak jako žádné jiné - Věra Martinová. Zpěvačka si k narozeninám nadělí novou desku, na které chce s mladou doprovodnou kapelou ukázat i jiné stylové odstíny.

Ne snad, že by se dosavadní fanoušci měli něčeho obávat - nová skupina už na bonusových písních, které byly natočeny na výběrové trojCD, ukázala, že ctí kořeny, ze kterých Martinová vychází. Zároveň však chce nabídnout svůj hlas i v muzice, která čerpá inspiraci z domácí scény šedesátých let i z takzvaného Motown soulu.

Nové album ponese název "Meritum" a vedle základní sestavy se na něm podíleli i přední hudebníci českého jazzu jako Martin Brunner, Jan Neruda, Adrian Ševeček nebo Jakub Juránek. Kolekce se natáčela a aranžovala pod producentským dohledem Borise Carloffa ve studiu Soundevice, o autorství písní se podělili Juránek a Martinová. Mezi tuctem originálních skladeb bude i coververze Jimmyho Webba "Wichita Lineman".

"Meritum" vyjde 27. března a zájemci na ně mohou přispět prostřednictvím crowdfundingového serveru HitHit. Peníze zpěvačka využije na mastering nahrávky v americkém Nashvillu, na její grafickou podobu a také na propagaci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY