Billie Eilish zkoušku s bondovskou "No Time To Die" zvládla se ctí

14.02.2020 09:16 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Billie Eilish je možná ještě mladá na to, aby byla jednou z bondgirls, ale rozhodně není příliš mladá na to, aby nazpívala titulní píseň k novému filmu s Jamesem Bondem "Není čas zemřít" (v originále "No Time to Die"). Nyní jsme se jí konečně dočkali a musíme uznat, že se zpěvačce písnička povedla.

Billie, která skladbu jako obvykle složila společně se svým bratrem Finneasem, se rozhodla nijak zvlášť neexperimentovat, a "No Time To Die" je tak velkolepou baladou, která bondovským filmům sluší. Zatímco první půlka je více introspektivní s jejím typickým šepotavým zpěvem, druhá část už přinese orchestrální vyvrcholení. Je asi dobře, že se Billie s Finneasem rozhodli nijak zvlášť neexperimentovat a ctili linii bondovských písní.

Skladby se zanedlouho dočkáme i v živé verzi, zpěvačka ji totiž předvede 18. února na letošních Brit Awards. Na pódiu ji kromě bratra doprovodí i orchestr pod vedením Hanse Zimmera (který se postaral i hudbu k filmu) a nečekaně i britský kytarista a zpěvák Johnny Marr. Poslední snímek, v němž Bonda ztvárnil Daniel Craig, bude mít českou premiéru 8. dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY