The Used poutají na novou desku "Ztraceným rájem"

12.02.2020 12:17 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Američtí The Used připravují na 24. duben nové album "Heartwork". V pořadí osmá studiová deska přivádí zpět producenta Johna Feldmanna, který kapelu před osmnácti lety přivedl k Repise Records. Novinka vycházející u vydavatelství Big Noise, ke kterému se skupina nedávno upsala, nabídne šestnáct skladeb a také hosty, mezi kterými nechybí Mark Hoppus, Travis Barker (Blink-182) či Jason Aalon Butler (Fever333). Na kolekci momentálně upozorňují singly "Blow Me" a také "Paradise Lost, a poem by John Milton", ke kterému byl pořízen i videoklip.

S návratem producenta, který s partou z Utahu nahrál také zlomové desky "In Love And Death" a "Lies For The Liars", se formace vedená Bertem McCrackenem snaží vrátit zpět emoce, upřímnost a zranitelnost dominující na prvních deskách. Zvukově se má jednat o kombinaci nových vlivů s tahem třetí řadovky "Lies For The Liars". To se The Used daří. Hned v úvodu velmi překvapí pomalým rozjezdem, jemuž dominuje naprosto čistý zvuk klávesového podkresu a vokál McCrackena s vydatným užitím auto-tunu. Po minutě se však kytarista Joey Bradford opře do svých strun a vše, čím se tahle banda proslavila, se vrací zpět.

Videoklip je pak jedna velká psychedelická jízda. Snímek z produkce Briana Coxe je, stejně jako celá skladba, ovlivněný básní "Ztracený ráj" od Johna Miltona. Vidíme strašidelný dům, padlého anděla, tarotové karty, krucifixy, hady a taky plno lízátek. Nechybí samozřejmě čtveřice muzikantů a plno odkazů k jejich minulosti v čele s velkým červeným srdcem, známým z řadovky "In Love And Death".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY