Hlavní hvězdou letošního festivalu Slavkov Open bude Lucie

30.01.2020 14:26 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Letošní ročník festivalu Slavkov Open přivítá kromě nejslavnější české kapely Lucie i formaci Doctor Victor s hostujícím zpěvákem Nazareth Danem McCafferthym. Tyto interprety pak doplní Markéta Irglová se svojí skupinou. Vstupenky na akci, která se koná 4. července 2020 v Zámecké zahradě ve Slavkově u Brna, budou od 30. ledna v prodeji v sítích TMaster a TPortal.

Lucie, která v roce 2018 vydala po šestnácti letech nové řadové album "Evolucie" a obdržela za něj dvě ceny Anděl, vystoupí v původní, nejznámější sestavě: Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. Návštěvníkům festivalu nabídne průřez svojí úspěšnou, více než třicet let trvající kariérou.

Žádné efekty, žádné kytarové krabičky. To jsou Doctor Victor. Rockové trio vybrané samotnými AC/DC jako předkapela na jejich poslední pražské show. Po návratu z britského turné skupina nahrála sólové album Danovi McCaffertymu, zpěvákovi legendárních Nazareth. Kapela poté vydala nový singl "StandUP", který slavil úspěch v Top 6 národního kola české Eurovize 2018. "StandUP" navíc nasadilo padesát radiostanic v Itálii do svých rotací a objevil se i v populární mobilní aplikaci Musical.ly v Americe.

Neuvěřitelná pouť Markéty Irglové pokračuje. Jde svou cestou. A nikam nespěchá. Po oscarovém úspěchu prožila s Glenem Hansardem dva roky koncertování po celé zeměkouli a ve společné formaci Swell Season odehrála několik stovek koncertů na čtyřech kontinentech. Na své debutové album "Anar" (2011) navázala o tři roky později projektem "Muna" (2014). Dnes vystupuje velmi zřídka, ale každý její koncert je pro posluchače silným zážitkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY