Sparks v květnu vydají novinku "A Steady Drip, Drip, Drip" a vyjedou na evropské turné

29.01.2020 11:14 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Sparks
© facebook interpreta
Americká art-popová skupina Sparks se v květnu vrátí s novým albem "A Steady Drip, Drip, Drip". Půjde o její čtyřiadvacátou řadovku, se kterou naváže na velmi povedeného a oceňovaného předchůdce "Hippopotamus" z roku 2017. Toho duo tvořené bratry Russellem a Ronem Maelovými představilo tentýž rok premiérově také v České republice v Lucerna Music Baru.

Kolekce vyjde pod hlavičkou vydavatelství BMG 15. května letošního roku, následovat bude krátké turné po Evropě. To odstartuje 11. října v Oslu a skončí 27. října v Dublinu. Česko tentokrát muzikanti bohužel minou. Nejblíže se za slavnými veterány mohou fanoušci podívat 15. října do Berlína, kde zahrají v prostorách haly Metropol.

Kapela vznikla v roce 1967 a bez přestávky funguje dodnes. Sparks na mapě populární hudby vždy zabírali velmi speciální místo. Jejich art-pop, v raném období přecházející do glam-rocku, je stavěl na odlišné koleje oproti hlavnímu proudu. Přesto si jejich jedinečný styl získal mnoho fanoušků. Snad i experimentováním, kterým je jejich tvorba doslova prodchnutá. V roce 2015 tak překvapili spojením s rockovou partou Franz Ferdinand, s níž založili projekt FFS a společně vydali eponymní desku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY