Green Day v roztleskané "Oh Yeah!" ukazují pár minut slávy na sociálních sítích

25.01.2020 15:43 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Už to vypadalo, že nové album Green Day "Father Of All...", které vyjde v pátek 7. února, bude plné krátkých punk-rockových hitovek, ale třetí singl "Oh Yeah!" je přece jen z jiného ranku. A taky má z dosud zveřejněných písniček asi největší rádiový potenciál.

Troška podkreslující elektroniky, jednoduchý refrén a chytlavý rytmus ze songu dělají budoucí koncertní jistotu, a to ho kapela doplnila ještě o zábavný videoklip. V něm ukazuje, jak si všichni chceme užít pár sekund slávy na sociálních sítích a jak se jich nemůžeme nabažit.

Vzhledem k tomu, že píseň sampluje jednu z nahrávek Joan Jett, mezi jejímiž spoluautory je i usvědčený pedofil Gary Glitter, rozhodli se Billie Joe & spol. veškeré výdělky z této skladby věnovat charitativním organizacím IJM (International Justice Mission) a RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network).

Všichni fanoušci to už určitě dávno vědí, ale pokud vás tato informace snad minula, připomínáme, že trojice k nám letos zavítá i koncertně. Je totiž headlinerem letošního ročníku festivalu Rock For People, který se bude konat od 18. do 20. června na letišti u Hradce Králové.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY