"Surrender" ohlašuje nové album projektu Me And That Man. Bude plné hostů

20.01.2020 10:03 - Jiří V. Matýsek | foto: Napalm Records

Nedávno se v éteru objevily dva videoklipy formace Me And That Man, kterou před několika lety coby jistý protipól svých domovských black/deathmetalových Behemoth sestavil polský muzikant Adam Nergal Darski. Novinky ukázaly, že se v táboře kapely začíná něco dít, samozřejmě se objevily i spekulace o nové desce. Zároveň naznačily i poněkud odlišné hudební směřování (odklon od temných verzí country, blues a gospelu spíše k sedmdesátkovému garážovému rocku) včetně toho, že v ani jedné ze skladeb charismatický frontman nezpívá. Definitivního potvrzení nové desky jsme se dočkali před pár dny společně s novým videem "Surrender".

Album ponese název "New Man, New Songs, Same Shit, Vol 1", vyjde 27. března a nabídne jedenáct skladeb. Me And That Man tentokrát tvoří rámec pro řadu hostovaček - Darski své síly spojil s mnoha jmény napříč hudebním spektrem. Dočkáme se tak příspěvku Siverta Høyema z norské Madrugady, Mata McNerneyho z post-punkových Grave Pleasures nebo bývalého frontmana Emperor Ihsahna. Zaznějí i hlasy Coreyho Taylora ze Slipknot či Matta Hefyho z Trivium.

Ohlášení nové kolekce doprovodil videoklip k songu "Surrender". Skladba samotná je návratem k duchu debutu skupiny "Songs of Love and Hate" a je výrazným, temným gospelem, kterému dominuje (konečně) Darskiho vokál. A hostování? Tentokrát dvojité - formace Dead Soul a kytarista Volbeat Rob Caggiano.

Me And That Man vyrážejí v létě na turné po festivalech, jednou z jejich zastávek bude i metalový svátek Brutal Assault v Jaroměři. Tam se projekt objeví po boku Alcest, As I Lay Dying, Cradle Of Filth, Devina Townsenda, Mayhem, Obituary a dalších jmen, která pořadatelé oznámí již brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY