"Ostrov" Fallgrapp je lemován vzpomínkami na vztahy

19.01.2020 20:06 - Dan Hájek | foto: Pohoda 2017

Slovenští Fallgrapp chystají na březen svou třetí desku. Zatím sice nemá pevně stanovené datum vydání ani název, už teď ji však uvádí skladba "Ostrov". Ta zazněla i ve filmu "Šťastný Nový rok" a je v ní slyšet vše podstatné, s čím tato formace okolo Jureše Líšky pracuje od počátku svého působení.

Kompozice sází na tajuplnou snovost, křehkou elektroniku a na naléhavý vokál. Smyčcové party mají na svědomí Martin Majlo Štefánik a Spectrum Quartett. Doprovodné video natočil pražský tým kreativců AZN kru, kteří spojili dvě dějové linie v blízké či vzdálené budoucnosti se vzpomínkovou současností. "Jureš nám svěřil velmi jemný a citlivý song, až svou osobní záležitost. Naším cílem bylo zobrazit rozpadající se vztah dvou lidí. I když spolu prožili mnoho krásného, ale v momentě, kdy si jsou již zcela odcizeni, si uvědomují, že vztah není možné stavět jen na společných vzpomínkách," doplňují sami tvůrci klipu.

Fallgrapp na sebe upozornili hned svým debutem "Rieka", za který získali čtyři ceny na Radio_Head Awards 2014. Na tento úspěch navázalo před třemi lety i druhé album "V hmle". Na obou nahrávkách spojovali svět elektroniky s akustikou, zcela civilní poetikou v textech a vždy přicházeli s propracovanými videoklipy. "Ostrov" je tak logickým pokračovatelem na další zvukové cestě této sympatické skupiny. Samotný klip evokuje spojnice mezi budoucností a minulostí vztahů a dá se očekávat, že celé album přinese další paralely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY