Pearl Jam se konečně vracejí. V březnu vydají album "Gigaton"

14.01.2020 14:21 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Je naprosto běžné, že na počátku kariéry sekají kapely jednu desku za druhou a s postupujícím časem méně či více zvolní. To je případ i Pearl Jam. Svou minulou řadovku "Lightning Bolt" vydali už v roce 2013. Letos se ale jejich příznivci konečně dočkají nového materiálu - jejich již jedenácté album ponese název "Gigaton" a vyjde 27. března.

Při nahrávání pomáhal americké formaci ve studiu producent Josh Evans. Pilotním singlem se stane skladba "Dance of the Clairvoyants", dle slov samotných muzikantů bychom se jí měli dočkat "někdy v příštích týdnech". Obal nové desky tvoří fotografie Paula Nicklena nazvaná "Ice Waterfall", kterou tento kanadský fotograf a mořský biolog pořídil v Norsku.

Skupina již také ohlásila spoustu koncertních termínů. V březnu a dubnu objede Severní Ameriku, v červnu a červenci pak má v rozpisu vystoupení v Evropě. Česká republika zatím v seznamu míst chybí, pravděpodobně tak budeme muset vyrazit třeba do Vídně (7. července) či Budapešti (15. července) a vzpomínat na poslední pražský koncert, který u nás Pearl Jam odehráli v O2 areně v roce 2018.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY