The Chainsmokers znějí na "World War Joy" stále stejně

14.01.2020 08:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Je až fascinující, že se dvojice The Chainsmokers stále drží svého zvuku a odmítá z něj kamkoli uhnout. Třetí desku "World War Joy" opět naplnila písničkami, které jsou naprosto zaměnitelné, ozvláštňují je pouze spousty hostů v čele s 5 Seconds Of Summer či Blink-182.
5/10

The Chainsmokers - World War Joy

Skladby: The Reaper (feat. Amy Shark), Family (feat. Kygo), See The Way (feat. Sabrina Claudio), P.S. I Hope You're Happy (feat. Blink-182), Push My Luck, Takeaway (feat. Illenium, Lennon Stella), Call You Mine (feat. Bebe Rexha), Do You Mean (feat. Ty Dolla $ign, Bülow), Kills You Slowly, Who Do You Love (feat. 5 Seconds Of Summer)
Vydáno: 6.12.2019
Celkový čas: 33:47
Vydavatel: Columbia

Dvojice Alexander Pall a Andrew Taggart, která The Chainsmokers tvoří, si několika hity na začátku kariéry vytvořila mustr, podle kterého jede už na třetí desce. Téměř stejné tempo, klavír, elektronika, zpěvný refrén a je vymalováno. Ale zatímco v rádiích to při jednotlivém singlovém dávkování může fungovat, na ploše celého alba ne. Oba DJové to pravděpodobně vědí, protože už podruhé jejich řadovka vznikla jako sbírka singlů, z nichž šest zveřejnili postupně během roku a poslední čtyři přidali v den vydání celé nahrávky.

Pokud jste slyšeli byť jen "Closer", tedy jejich asi největší hit, vězte, že obdobně zní i celé nové album. Skladby rozhodně ničemu nevadí, ale ani si neříkají o opětovné přehrání. Z letargie člověka vytrhnou snad jen "P.S. I Hope You're Happy", kterou s nimi nahráli pop-punkoví Blink-182, a nečekaně i "Family", na níž se podílel Kygo. Alespoň ta totiž poněkud zrychlí rytmus. A opravdu silný refrén, který si říká o sborové prozpěvování, se Čejnsmoukrům podařilo napsat do "Who Do You Love" s 5 Seconds Of Summer".

"World War Joy" se může stát příjemnou zvukovou výplní na dojezdu po party. Ničím neruší ani nevadí, ale těžko to označit za velké výhody. Vždyť tvořit několik let stále stejné písničky už musí přestat bavit i samotné hudebníky, ne?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY