Jeden z mála koncertů Vlasty Redla s Hradišťanem se odehraje v Bučovicích

28.12.2019 09:07 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hradišťan má na rok 2020 v plánu hlavně koncertní vystupování se sourozenci Ulrychovými a jejich Javory Beatem. Ti, kteří by rádi zašli na společný projekt Vlasty Redla s cimbálovkou primáše Jury Pavlici, budou mít jednu z velmi mála příležitostí 24. července v Bučovicích. Obě legendy zde vystoupí v areálu mezi Základními školami 710 a 711. Vstupenky lze zakoupit zde. V případě jejich vyprodání v předprodeji nebudou na místě k dispozici.

Dnes již legendární projekt, který se mnohým vryl do paměti pod názvem jedné z písní "Vandrovali hudci", boural na přelomu osmdesátých a devadesátých let koncertní sály. Tisíce lidí oslovil jedinečným spojením folku, bigbítu a lidové hudby. Byla to jedna z prvních tuzemských vlaštovek hudby, které se až později začalo říkat world music. Když se na jaře 2015 rozhodli Vlasta Redl s Jiřím Pavlicou projekt oživit, přilákalo jejich spojení do šesti letních amfiteátrů na osm tisíc diváků. Proto se muzikanti rozhodli pokračovat ve společném hraní i nadále. Ukazuje se, že to bylo rozhodnutí správné. Koncerty jsou velmi úspěšné - potlesky ve stoje a téměř ve všech případech je zcela vyprodáno.

Třináct muzikantů na pódiu znamená, že Pavlicův Hradišťan i Redlova kapela hrají v plných sestavách. Nejprve se každá skupina představí samostatně. Poté se jejich členové začnou pozvolna prolínat, nakonec spojí síly a vše vyvrcholí ve společném programu čirého muzikantství, poučeného ze všech podnětných tvůrčích zdrojů, od folklóru, world music přes rock až po vážnou hudbu. Podmanivé melodie, rozmanité texty, plné sbory, skvělé instrumentální výkony, k tomu sametový alt Alice Holubové a hlavně radost z muzicírování. To všechno se na vás bude hrnout z pódia více než dvě a půl hodiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY