IAMX se ohlíží zpět. "Echo Echo" shrne jeho největší hity v akustických verzích

22.12.2019 10:24 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Christopher Corner si ve své fázi jménem IAMX prošel vším možným. Svou hudební cestu bere jako jakousi terapii, která mu pomáhá přežít. Po vydání loňské "Alive In New Light" zjevně přemýšlel, kam se vydat dále, dokonce se šuškalo i o obnovení Sneaker Pimps. Jeho úvahy jej ale nakonec dovedly k ohlédnutí zpět. S příchodem jara se tedy dočkáme akustické bestofky "Echo Echo".

IAMX - Echo Echo
© facebook interpreta
Tento projekt sám Corner charakterizuje jako logický krok. Každá z jeho skladeb totiž vznikla jen u kytary nebo klavíru a až následně přišla elektronika a další nástroje. Retrospektivní nahrávka vznikala v jeho malém studiu v kalifornském Pioneertownu a pomocnou ruku mu podal producent David Bottrill (ten dříve spolupracoval s Tool, Peterem Gabrielem nebo Muse). Máme očekávat pestrou paletu přístupů k akustické hudbě, improvizace i samplování. V písni "I Salute You Christopher" bychom měli zaslechnout i vokály natočené jeho fanoušky.

"Echo Echo" dorazí do obchodů v pátek 13. března a přinese tuto jedenáctku akustických tracků: I Come With Knives, Kiss And Swallow, Mercy, I Salute You Christopher, The Background Noise, You Can Be Happy, Bernadette, Spit It Out, Insomnia, The Power And The Glory, Surrender. Kolekce vyjde fyzicky na CD a LP, předobjednávky běží třeba na tomto místě, kde lze vybírat i z podepsaných edic. Následně IAMX plánuje vyrazit i na akustické turné po Evropě a Americe, termíny by měl oznámit brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY