Algiers potvrzují solidní formu naléhavým singlem "Void"

09.12.2019 12:55 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Jedno z nejočekávanějších rockových alb příštího roku dorazí hned na jeho začátku. Atlantští Algiers nachystali materiál na třetí řadovku "There Is No Year", která vyjde opět u labelu Matador 17. ledna. První upoutávkou byla skladba "Dispossession". Druhé lákadlo se jmenuje "Void" a je daleko přímočařejší, říznější.

Garážovou pecku tradičně pohání kazatelský vokál Franklina Jamese Fishera. Tři minuty dlouhá vypalovačka ukazuje rovněž další z Tescheho kytarových šílenství, silným prvkem je i Matt Tong se svými bicími. Algiers mají ve zvyku se angažovat a svými texty upozorňovat na různé problémy, hlavním tématem "Void" je nutnost změn ve společnosti. Závažnost situace potvrzuje hlavni část refrénu: "Got to find a way to get out of it!"

Videoklip nabízí jednoduché živé podání čerstvého singlu v režii Iana Coneho. V úvodu znovu vidíme část bookletu, který by měl být součástí vinylového balíčku. Natáčelo se v domovském nahrávacím studiu a výsledkem je pohled na čtveřici hrající jako o život, tak jak to dělá při každém svém vystoupení. Stejně jako minulý snímek i tento je černobílý.

Píseň původně vznikla pro iniciativu Adult Swim Singles, která se zaměřuje na objevování hudby a pořádá i stejnojmenný festival. Skladba však formaci tak utkvěla v srdci, že ji zařadila také na samotný závěr chystaného počinu. Těšit se můžeme také na evropské turné, které startuje již v únoru. V seznamu zastávek najdeme také pražský Lucerna Music Bar, Algiers zde vystoupí 21. února.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY