Kontrafakt se vrací. "Ideme dnu" je pecka, navíc se skvělým klipem

06.12.2019 14:08 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Tri špinavé mená aka Kontrafakt, legendární slovenská rapová skupina, chystají po dlouhých šesti letech novou nahrávku nazvanou "Real Newz". Rytmus, Ego a Anys strávili posledních pár měsíců ve studiu, kde nahráli třináct nových skladeb. A slibují, že čtvrtá řadovka bude znít jinak než předchozí album "Navždy".

Jako první ochutnávku nám piešťanská partička naservírovala singl "Ideme dnu". Moderní zvuk pochází z dílny slovenského producenta Maikyho Beatze a Rytmus i Ego na něm předvádějí výkony tak skvělé, že je těžké říct, kdo z nich dal lepší sloku. Refrén "zapálim puf puf / za nami húf / vyfúknem kruh / ideme dnu" je každopádně až nebezpečně návykový!

Píseň doprovází velmi přísný videoklip režírovaný Michalem "Kunes" Kováčem. Vznikl v industriálních prostorech ostravských Vítkovic a obsahuje plno drahých aut. Precizní práce s kamerou a vynikající záběry z dronu jsou doslova vizuálními orgiemi. Sice je těžké říct, zda jde o videoklip s reklamou, nebo o reklamu s videoklipem, ale je to velká pecka.

Krátce po vydání se začaly ozývat hlasy (konkrétně s tím přišel slovenský rapper Moloch Vlavo), že Kontrafakt kopíruje brooklynského rappera Pop Smokea a jeho letní hit "Welcome To The Party". Zda a do jaké míry jde o kopírku, necháme už na vás.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY