V Praze budou na jaře koncertovat dvě kapely nominované na Grammy - Southern Avenue a Larkin Poe

17.01.2020 16:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Příští týden budou vyhlášeny 62. výroční hudební ceny Grammy. Mezi nominovanými jsou hned dvě kapely, které budou krátce po sobě koncertovat v Praze. V rámci koncertní série Prague International Bluenight přijedou Southern Avenue a Larkin Poe.

Obě kapely jsou na nominační listině kategorie Best Contemporary Blues Album (nejlepší album současného blues). Southern Avenue se o cenu uchází s albem "Keep On", Larkin Poe s nahrávkou "Venom & Faith".

Memphiská pětice Southern Avenue za svou krátkou hudební kariéru dosáhla značného úspěchu. Jejich eponymní debutové album z roku 2017 získalo ocenění Blues Music Award za Nejlepšího nového umělce/album. A hned jejich další deska "Keep On" z loňského roku, která ještě více rozšiřuje jejich osobitou hudební vizi, se uchází o prestižní cenu Grammy. Southern Avenue se poprvé představili na české hudební scéně na prestižním festivalu Blues Alive v roce 2018. Letos je uvidíte v pražském Paláci Akropolis 21. dubna.

Další mladou kapelou, která se uchází o letošní ocenění Grammy v kategorii současného blues, je sesterské duo z Nashvillu Larkin Poe. Jejich čtvrté studiové album "Venom & Faith" vyšlo v závěru roku 2018 a bylo velice vřele přijato hudebními kritiky i fanoušky. Larkin Poe poprvé koncertovali v Praze loni v březnu, a to s velikým úspěchem. Letos se představí 25. května na pódiu hudebního klubu Lucerna Music Bar. V polovině prosince kapela zveřejnila nový videoklip ke skladbě "Mississippi".

Vítězové 62. výročních cen Grammy budou vyhlášeni v Staples Center v Los Angeles v neděli 26. ledna 2020.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY