5 Seconds Of Summer příští rok poprvé zahrají v Praze. A hned v O2 areně

28.11.2019 14:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Je jen málo australských kapel, kterým se povedlo zabodovat nejen v domovských končinách, ale zároveň pobláznit Ameriku, Evropu i Asii. K čestným výjimkám patří čtveřice 5 Seconds Of Summer, která právě ohlásila velké světové turné. Během něj zavítá samozřejmě i do Evropy a jednou z jejích zastávek bude 1. června 2020 i naše hlavní město a O2 arena.

Kapela 5 Seconds Of Summer, kterou tvoří Luke Hemmings (zpěv, kytara), Michael Clifford (zpěv, kytara), Calum Hood (zpěv, baskytara) a Ashton Irwin (zpěv, bicí), působí již od roku 2011 a za tu dobu se vyprofilovala mezi nejúspěšnější australské formace posledních dvou dekád. Celé to v roce 2014 odstartoval singl "She Looks So Perfect", který se může pochlubit hned několika zlatými a platinovými statusy. Následovaly další hity "Don't Stop", "Amnesia" nebo "Good Girls", ale především vydání debutové desky, jejíž prodeje po krátké době překonaly magickou hranici jednoho milionu kusů.

Aktuálně má kapela ze Sydney na svém kontě tři řadové desky, dvě živá alba a necelých dvacet singlů. Nejen fanoušky, ale i odbornou kritikou je vychvalováno poslední album "Youngblood" z roku 2018, které produkčně zastřešil Andrew Watt, jenž stojí za mnoha hity Post Maloneho nebo Camily Cabello. Vydání desky podpořilo i rozsáhlé Meet You There Tour, které skupinu zavedlo téměř do všech světadílů.

Kapela v současné době dokončuje v pořadí čtvrtou desku, během jejíhož natáčení se obklopila celou řadou skvělých hudebníků a spolupracovníků, mezi nimiž nechybí například zpěvák Charlie Puth, Ryan Tedder z kapely OneRepublic či producenti Louis Bell (Post Malone, Camila Cabello, Halsey) a Ali Tamposi (Beyonce, Camila Cabello, Demi Lovato). Ochutnávkou z nové desky je skvělý singl "Teeth", který potvrzuje, že Luke, Calum, Ashton a Michael hudebně velmi vyspěli a jsou z nich mimořádní hudebníci.

Vstupenky budou v sítích Tickemaster a Ticketportal v prodeji od 6. 12. 2019 11:00 hodin, ceny se budou pohybovat od 1 390 do 1 790 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY